Kren köprülerinin katı modellemesi ve sonlu elemanlar metodu ile analizi
Solid modeling of overhead crane's bridge and analyse with finite element method
- Tez No: 151590
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDEM İMRAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kren, Kiriş, Sonlu elemanlar metodu, Crane, Beam, Finite Elements Method
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Konstrüksiyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET KREN KÖPRÜLERİNİN KATI MODELLEMESI ve SONLU ELEMANLAR METODUYLA ANALİZİ Coşkun ALKIN Bu çalışmada, bir kaldırma makinası olan krenler hakkında bilgi edinilmiş, çift kirişli kren köprüleri hakkında araştırma yapılmıştır. Kiriş konstrüksiyonları incelenmiş ve seçilen kutu kiriş konstrüksiyonu için hesap esasları FEM ve DİN normlarına göre uygulanmıştır. Belirlenen kutu kiriş konstrüksiyonun SolidWorks 2003 isimli bir bilgisayar destekli konstrüksiyon paket programında katı modeli oluşturulmuştur. Katı modeli oluşturulan kren köprüsünün belirlenen sınır şartları doğrultusunda Msc. Patran programında sonlu elemanlar metoduyla analizi yapılmıştır. Yapılan analiz sonucu elde edilen değerler hakkında değerlendirmeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOLID MODELING OF OVERHEAD CRANE'S BRIDGE AND ANALYSE WITH FINITE ELEMENT METHOD Coşkun ALKIN In this study, informed about cranes which is one of the lifting machines, researched about overhead crane's bridge, is double beam. Studied on beam construction and calculation methods calculated by using FEM and DIN normes for the choosen box girder. After that solid modeling of box girder was generated by the CAD packet program that name is SolidWorks 2003. Later finite elemant analysis done with Msc. Patran for generated solid model. Boundary conditions are applied before the analyse. After analyse result prints and documentations are concluded.