Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Yerleşkesinde olası güncel/eski kil yataklarının mineralojik ve teknolojik özellikleri
The mineralogical and technological properties of the contemporary/ancient clay deposits of the Yüzüncü Yıl University Campus Area
- Tez No: 151767
- Danışmanlar: PROF.DR. SERVET YAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Arkeometri, Archaeometry
- Anahtar Kelimeler: Havza, Pedoloji, Mineraloji, Teknoloji, Jeoloji, Basin, Pedology, Mineralogy, Technology, Geology
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Arkeometri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ZEVE YERLEŞKESİNDEKI OLASİ GÜNCEL/ ESKİ KİL YATAKLARININ MİNERALOJİK VE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ ARDA OZTURK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ARKEOMETRİ ANADİLİM DALİ Danışman: Prof. Dr. Selim KAPLİR Yıl : 2004, Sayfa:66 Jüri : Prof. Dr Servet YAMAN Prof. Dr. Selim KAPUR Doç. Dr. A. Oğuz DİNÇ Bu tez çalışmasında, Van Gölü havzasında bulunan yaşlan Eosen'den Kuvaterner'e kadar değişen çeşitli jeolojik birimlerin kil mineralojisi ve teknolojisi çalışılmıştır. Çalışmada,“Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşim Alanının Mühendislik Jeolojisi”çalışması sırasında karot ile alman örnekler üzerinde korelan derinlik tabakaları belirlenmiş ve bu derinliklerdeki örnekler üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Daha önce jeolojisi yapılan bu örneklerde toprak/çökel analiz ve değerlendirme yöntemleri ile farklı pedolojik bir yaklaşım getirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE MINERALOGICAL AND TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF THE CONTEMPORARY / ANCIENT CLAY DEPOSITS OF THE YÜZÜNCÜ YIL UNIVERSITY CAMPUS AREA ARDA OZTURK UNIVERSITY OF ÇUKUROVA INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES DEPARTMENT OF ARCHAEOMETRY Supervisor: Prof. Dr. Selim KAPUR Year : 2004, Page:66 Jury : Prof Dr. Servet YAMAN Prof. Dr. Seiim KAPUR Assoc.Prof A.Oğuz DİNÇ This is concerned with the clay mineralogy and technology of various geological units/deposite in the Lake Van Basin developed from the Eocene to Quart ernary. The analyses of the depth- vise conelated layers were undertaken on the core samples collected during the“University of Yüzüncü Yıl Settlement Engineering Geoiogy”study.The samples primarily studied for their geological development by the engineering group were analysed of the soil for the mineralogical and fechnilogical properties. The pedological has provided the determination of soil properties of some of the deep sediments of the Van Basin.