Ceyhan beji mermerlerinin mekanik özelliklerinin belirlenmesi
Mechanical properties of Ceyhan beige marbles
  1. Tez No: 151772
  2. Yazar: NURİ LAÇİNBALA
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MESUT ANIL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Mermer, Ceyhan beji, Fiziksel ve Mekanik özellikler, Marble, Ceyhan beige, The Mechanical and Physical characteristics properties
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ CEYHAN BEJİ MERMERLERİNİN MEKANİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Nuri LAÇİNBALA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MADEN MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALİ Danışman: Prof. Dr. Mesut ANIL“*”..-. * 1 Yd: 2004 Sayfa: 61 Jüri : Prof. Dr. Mesut ANIL Yrd. Doç. Dr. Ergül YAŞAR Yrd. Doç. Dr. A. Mahmut KILIÇ Yrd. Doç Dr. Alaettin KILIÇ Yrd. Doç. Dr. Tolga ÇAN Son yıllarda inşaat sektöründe gerek iç piyasada gerek dış piyasada mermer çeşitlerine olan talep hızla trtmaktadır. Bu nedenle Adana ili Ceyhan ilçesi mermerlerinin mekanik özeli.merini belirlemek amacı ile çeşitli deneyler yapılmıştır. Bu deneylerde çalışma konusu mermerlerin, fiziksel ve mekanik özellikleri incelenmiştir. İncelemeler sonucunda Ceyhan yöresi mermerlerinin TSE standartlarına göre limit değerler üzerinde olduklarından yapı elemanları olarak kullanılabileceği belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS MECHANICAL PROPERTIES OF CEYHAN BEIGE MARBLES Nuri LAÇİNBALA DEPARTMENT OF MINING ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Mesut ANIL Year.» 2004 Pages: 61 Jury: Prof. Dr. Mesut ANIL Assist. Prof. Dr. Ergul YAŞAR Assist Prof. Dr. A.Mahmut KILIÇ Assist. Prof. Dr. Aiaettin KILIÇ Assist. Prof. Dr. Tolga ÇAN Recently, the demand for the marble types in both internal and external markets has been increasing rapidly. For this reason, the mechanical and physical characteristics of marbles of Ceyhan, Adana were examined to determine their mechanical characteristics. As a result, the marbles of Ceyhan beige can be used as natural building materials are above the limit values according to TSE standards.