İki makrofit türü (Potamogeton nodosus poiret ve Nasturtium officinale R. Br.) ve tatlı su salyangozu (Radix peregra O. F. Muller)'un epifitik alg kompozisyonuna etkisi
The influence of two macrophytes (Potamogeton nodosus poiret ve Nasturtium officinale R. Br.) and freshwater snail (Radix peregra Of.Muller)
- Tez No: 151785
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. FATMA ÇEVİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Epifitik alg, Potamogeton nodosus, Nasturium officinale, Radix peregra, Predator, Epiphytic algae, Potamogeton nodosus, Nasturium officinale, Radix peregra, Predator
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ IKI MAKROFIT TURU (Potamogeton ıtodosus Poiret ve Nasturtium officinale R. Br.) VE TATLI SU SALYANGOZU (Radix peregra O.F. MULLER, 1774)'NUN EPİFİTİK ALG KOMPOZİSYONUNA ETKİSİ SUUHAN YERDELEN FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Danışman: Yrd.Doç.Dr. Fatma ÇEVİK Yıl: 2004, Sayfa: 42 Jüri: Yrd.Doç.Dr.Fatma ÇEVİK Doç.Dr.M.Z.Lugai GÖKSU Yrd.Doç.Dr.Halil ÇAKAN Bu çalışmada Votamogeton nodosııs, Nasturtium officinale ve yapay bitki ile salyangoz {Radix peregrayxen epifitik alg kompozisyonuna etkisi araştırılmıştır. Toplam organizma, ve Cyanophyta'ya makrofit cinsi ve salyangozun etkisi bulunmazken, Chlorophyta ve Bacillariophyta üyelerinden Cocconeis, Aehnanthes, Tabellaria, Fragilaria, Cymbella ve Navicula cinslerinde farklılıklar saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE INFLUENCE OF TWO MACROPHYTE SPECIES (Potamogeton nodosus Poiret and Nasturtium officinale R.Br.) AND FRESHWATER SNAlURadix peregra O.F.MULLER, 1774) ON THE EPIPHYTIC ALGAE COMPOSITION SÜÜHAN YERDELEN DEPARTMENT OF FISHERISES INSTITUTE OF NATURAL AND APLLIED SCIENCE UNIVERSITY OF ÇUKUROVA SupervisonAssist.Prof. Dr.Fatma ÇEVİK Year: 2004, Pages: 41 Jury: Assist. Prof. Dr. Fatma ÇEVİK Assoc. Prof. Dr. M.Z. Lugal GÖKSU Assist.Prof. Dr. Halil ÇAKAN In this study, the influence of Votamogeton nodosus, Nasturium officinale, artificial plant and snail (Radix peregra) on the epiphytic algae composition was investigated. While the effects of macrophyte species and the grazer were insignificant on total organisms and Cyanophyta, differences on Chlorophyta and taxa of Bacillariopyta Cocconeis, Achnanthes, Tabeliaria, Fragilaria, Cymbelia and Navicula were determined.