On the expected value of linear complexity of periodic sequences
Periyodik dizilerin beklenen doğrusal karmaşıklık değeri
  1. Tez No: 153117
  2. Yazar: ÇİĞDEM ÖZAKIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FERRUH ÖZBUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Doğrusal karmaşıklık, Günther ağırlığı, Periyodik dizi, Fourier Dönüşümü, Linear Complexity, Günther Weight, Periodic Sequences, Cyclo- tomic Cosets, Discrete Fourier Transform, Expected Value. 111
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kriptografi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Oz periyodik dizilerin beklenen doğrusal karmaşıklık değeri Özakın, Çiğdem Yüksek Lisans, Kriptografî Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ferruh ÖZBUDAK Temmuz 2004, 53 sayfa Kriptografide terimleri F2 cisminden olan periyodik dizilerin kullanımı yaygındır. Bu dizilerin, kriptolojik açıdan güvenli olması için, doğrusal karmaşıklık değerlerinin büyük olması gerekir. Aslında bu değer dizinin periyoduna oldukça yakın ol malıdır. Bu tezde, terimleri ¥q cisminden olan periyodik dizilerin beklenen doğrusal karmaşıklığı incelenmiştir. Bu çalışmada tamamıyle W. Meidl ve Harald Niederreiter'm“On the Ex pected Value of the Linear Complexity and the fc-Error Linear Complexity of Periodic Sequences”makalesinden yararlanılmıştır. Bu makelede periyodik dizilerin doğrusal karmaşıklığının beklenen değerleri hakkında önemli teoremler ve sonuçlar kaydedilmiştir. Bu tezde, bu makalenin içeriği genişletilmiş, her hangi yeni bir gelişme olmamıştır.
Özet (Çeviri)
Abstract ON THE EXPECTED VALUE OF LINEAR COMPLEXITY OF PERIODIC SEQUENCES Özakm, Çiğdem M.Sc, Department of Cryptography Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ferruh ÖZBUDAK July 2004, 53 pages In cryptography, periodic sequences with terms in F2 are used almost every where. These sequences should have large linear complexity to be cryptograph- ically strong. In fact, the linear complexity of a sequence should be close to its period. In this thesis, we study the expected value for iV-periodic sequences with terms in the finite field Fç. This study is entirely devoted to W. Meidl and Harald Niederreiter's paper which is“On the Expected Value of the Linear Complexity and the fc-Error Linear Complexity of Periodic Sequences”We only expand this paper, there is no improvement. In this paper there are important theorems and results about the expected value of linear complexity of periodic sequences.