Synthesis and characterization of poly(oxalic acid dithiophen-3-Yl methly ester) and thiophene ended poly-ε-caprolactone
Poli(oksalik asit ditiyofen-3-il metil ester) ve tiyofenle sonlandırılmış poli-ε-kaprolaktonun sentez ve tanımlanması
  1. Tez No: 153659
  2. Yazar: İPEK KERMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: İletken polimerler, elektrokimyasal polimerizasyon, elektrokromik özellikler, tiyofen, pirol, elektrokromik cihazlar. vu, Conducting copolymers, electrochemical polymerization, electrochromic properties, thiophene, pyrrole, electrochromic devices
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Oksalik asit ditiyofen-3-il metil ester (ODME) ve tiyofenle sonlandırılmış poli- e-kaprolaktonun (PCL), pirol ve tiyofen varlığında kopolimerizasyonu gerçekleştirilmiştir, öncül monomer ve polimerin kimyasal yapısı incelenmiştir. Polimer, monomer ve kopolimerlerin yükseltgenme-indirgenme davranışları Dönüşümlü Voltametri tekniğiyle belirlenmiştir. Numunelerin yapısal tanımlanması için Nükleer Manyetik Rezonans Spektroskopisi (1H- NMR ve 13C-NMR) ve Fourier Transform Infrared Spektroskopisi (FTIR) kullanılmıştır. Filmlerin iletkenlikleri dört-nokta tekniği ile belirlenmiştir. İletken kopolimerlerin termal analizleri DSC ve TGA ile incelenmiştir. Kopolimer VIfilmlerinin yüzey yapısı Taramalı Elektron Mikroskopisi (SEM) ile incelenmiştir. Tiyofenli kopolimerlerin elektrokromik ve spektroelektrokimyasal davranışları çalışılmış, ve elektrokromik cihaz yapımında kullanılmaya uygun olup olmadığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Synthesis and characterization of thiophene ended poly-e-caprolactone (PCL) and oxalic acid dithiophen-3-yl methyl ester (ODME) and their copolymers with both pyrrole and thiophene were achieved. Chemical structure of the precursor polymer and monomer were investigated Redox behavior of polymer and monomers were determined by Cyclic Voltammetry (CV). Structural characterization of samples were carried out by 1H, 13C Nuclear Magnetic Resonance (NMR) and Fourier Transform Infrared Spectroscopy (FTIR). Conductivities of the films were measured by using four probe technique. Thermal analyses of conducting copolymers were IVinvestigated via Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermal Gravimetry Analysis (TGA). The morphologies of the copolymer films were examined by Scanning Electron Microscopy (SEM). Electrochromic and spectroelectrochemical behavior of the copolymers were investigated, and their ability of employment in device construction has been examined.