Online critical game flow and dynamic role assignment based on potential fields
Sürekli kritik oyun akışı ve potansiyel alana bağlı olarak rol dağılımı
- Tez No: 153725
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMET ERKMEN, PROF. DR. AYDAN ERKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Oyun akışı, rol dağılımı ve robotlar arasında koordinasyon, Game flow, Role assignment, Multi-agent coordination IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
öz SÜREKLİ KRİTİK OYUN AKIŞI VE POTANSİYEL ALANA BAĞLI OLARAK ROL DAĞILIMI Ayhan, Aytunç Yüksek Lisans, Elektrik-Eîektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. İsmet Erkmen Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Aydan Erkmen Ocak 2005, 71 sayfa Bu çalışma, küçük boyutlu robotlar arasında oynanan futbol oyununda potansiyel alanlara bağlı olarak kritik oyun akışını ve rol dağılımını ve rol dağılımına bağlı olarak robotların eylemlerini anlatır. Rol dağılımı olayı robot futbolu gibi çok oyunculu sistemde temel sorunlardan bilidir ve birçok yöntemle incelenebilir. Tez içinde oyun akışı, dinamik biçimde oyun ortamına bağlı olarak potansiyel alanlar tarafından vadiler ve tepeler şeklinde oluşturulan kritik bölgelerden dolayı meydana gelir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ONLINE CRITICAL GAME FLOW AND DYNAMIC ROLE ASSIGNMENT BASED ON POTENTIAL FIELDS Ayhan, Aytunç M.S., Department of Electric-Electronic Engineering Supervisor : Prof. Dr. İsmet Erkmen Co-Supervisor: Prof. Dr. Aydan Erkmen December 2004, 71 pages This thesis describes the critical game flow and dynamic role assignment based on potential fields in robot soccer game and actions taken depending on role assignment. Role assignment is a standard problem of multi-agent game system like robot soccer and it can be realized by many techniques. In this thesis, game flow is described dynamically in terms of critical zones which are formed by potential fields based on the field environment as hills and valleys.