I-yakınsaklık
I-convergence
  1. Tez No: 154932
  2. Yazar: MURAT OLGUN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALİ PAŞA AYDIN, Y.DOÇ.DR. KAMİL DEMİRCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Statistical convergence, /u -statistical convergence, /-convergence, /* -convergence, /-limit superior, /-limit inferior. u
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET /-YAKINSAKLIK OLGUN, Murat Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman : Yrd.Doç.Dr.Kamil DEMİRCİ Ortak Danışman: Prof.Dr.Ali Paşa AYDIN Temmuz 2004, 54 Sayfa Bu yüksek lisans tezi dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır. İkinci bölümde sırası ile istatistiksel yakınsaklık, A-istatistiksel yakınsaklık ve /y -istatistiksel yakınsaklık kavramları tanıtılıp bunlara ilişkin bazı bilinen sonuçlar verilmiştir. Üçüncü bölümde ise /-yakınsaklık ve /-limit noktaları kavramları verilip bunların özellikleri incelenmiştir Ayrıca /* -yakınsaklık kavramı tanıtılıp, /-yakınsaklık ve I* -yakınsaklığın yakınsaklık alanları incelenmiştir. Son bölüm ise tartışma ve sonuç için ayrılmıştır. Anahtar Kelimeler : İstatistiksel yakınsaklık, /u - İstatistiksel yakınsaklık, /-yakınsaklık, /* -yakınsaklık, /-limit superior, /-limit inferior.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT /-CONVERGENCE OLGUN, Murat Kırıkkale University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics, M. Sc. Thesis Supervisor: Asst.Prof.Dr. Kamil DEMİRCİ Co-Supervisor: Prof.Dr.Ali Paşa AYDIN JULY 2004, 54 Pages This thesis consisits of four chapters. The first chapter has been devoted to the introduction. In the second chapter, the concepts of statistical convergence, A- statistical convergence and ju -statistical convergence have been recalled and some known results concerning these consepts have also been considered. In the third chapter /-convergence and /-limit points are defined and their properties studied. In the addition /* -convergence is defined and convergence fields of /-convergence and /*-convergence have been studied. The last section includes discussion and results.