Implementation of a fixed cellular terminal with a mobile phone
Sabit GSM terminalinin bir mobil telefon ile gerçeklenmesi
  1. Tez No: 155070
  2. Yazar: COŞKUN TEKEŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SIDDIK YARMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sabit GSM Terminal, GSM, mobil telefon, Fixed cellular terminal, GSM, mobile phone
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu tezde GSM modül yerine bir mobil telefon kullanılarak yapılan bir sabit GSM terminalinin tasannu ve gerçeklenmesi çalışmaları anlatılmaktadır. Tasarımın, karmaşık olmayan ve seri üretime uygun bir yapıda olduğu belirtilmiştir. Tasarıma başlamadan önce piyasada mevcut diğer sabit GSM terminali cihazlarının fonksiyonel özellikleri araştırılıp en önemli ve çok kullanılan özellikleri tespit edilmiştir. Bu tez sadece teorik bir çalışma olmayıp, seri üretimi gerçekleştirilerek piyasada yerini almıştır.
Özet (Çeviri)
The thesis reports the design and realization of a fixed cellular terminal (FCT) device which works with a mobile phone as a GSM Module. The design is emphasized at the structure not to be complex and suitable to be used in mass production. Before starting our design, other currently available FCT products and their functional properties are studied and the most important and usefull properties are fixed. This design is not only a theorical project, it is also realized as a mass product and take part in the market as a product.