Ankara'da bulunan beş yıldızlı lüks otel yatak odalarının iç mekan analizi
Interior analysis of 5 stars hotel' bedrooms situated to Ankara
- Tez No: 155731
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. KEMAL YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Teknik Eğitim, Technical Education
- Anahtar Kelimeler: Beş Yıldızlı Otel, Yatak Odası, İç Mekan Analizi, İç Tasarım, 5 Stars Hotel, Bedroom, Interior Space Analysis, Interior Design. Number of pages: 278 Adviser: Assist. Prof. Dr. Kemal YILDIRIM
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 296
Özet
ANKARA DA BULUNAN BEŞ YILDIZLI LÜKS OTEL YATAK ODALARININ İÇ MEKAN ANALİZİ (Yüksek Lisans Tezi) Kubulay ÇAĞATAY GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Aralık 2004 Özet Bu çalışmada, Ankara da bulunan üç adet beş yıldızlı otel suit ve normal yatak odası araştırma kapsamına alınmış olup; bu otellere ait yatak odalarının mekan standartları açısından birbirleriyle karşılaştırmaları yapılmıştır. Araştırma verileri, amaca uygun olarak geliştirilmiş olan bir anket yardımıyla toplanmış olup; otel yetkilisi, personeli ve müşterilerine uygulanmıştır. İlave olarak mekana ait bilgiler kapsamlı bir envanter formu üzerine işaretlenmiştir. Ayrıca, incelenen yatak odalarının yerleşim planları çizilmiş, mekanın fotoğrafları çekilmiş ve kamera kaydı yapılmıştır. Bu otellerin yatak odalarının mimari yapıları ve iç donatı elemanlarının düzeni ile açık ve kapalı kullanım alanları belirlenmiştir. Sonuç olarak, incelenen otel yatak odalarında açık ve kapalı kullanım alanlarının özellikle suit odalarda birbirlerinden farklılıklar gösterdiği tespit edilmiştir. Bilim Kodu: 500 10 13
Özet (Çeviri)
11 INTERIOR ANALYSIS OF 5 STARS HOTEL' BEDROOMS SITUATED TO ANKARA (An M.S. Thesis) Kubulay ÇA?ATAY GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY December 2004 Abstract In this study, normal and suit bedrooms of three 5 star hotels having the same standards were compared to each other. The data of this research were gathered by a questionnaire that was prepared and developed for the purpose of this research and applied to personnel and customers of these hotels. Data belonging to these spaces were also acquired by marking on a detailed inventory form. In addition to these, videos of these rooms recorded, photographs were taken and the rooms' playout were drew. In respect of architectural structures, interior equipment elements, its open and closed areas were determined. As a result, it was determined that open and closed areas of the bedrooms of these hotels, especially suite rooms, are different from each other. Scientific Code: 500 10 13