Importance of testing and evaluation in foreign language teaching: A suggested syllabus for a testing course in ELT departments in Kazakhstan Universities
Yabancı dil öğretiminde sınav hazırlama ve değerlendirme becerilerinin önemi: Kazakistan Üniversitelerinde İngilizce Öğretmenliği bölümüne yönelik bir ders programı önerisi
- Tez No: 159470
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ABDULLAH ERTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Ders programı, İngilizce Öğretmenliğinde Sınav Hazırlama ve Değerlendirme, Müfredat, İhtiyaç Analizi, Ders Programın Hazırlanması ıı, Syllabus, Testing in ELT, Curriculum, Needs Analysis, Syllabus Design 111
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 149
Özet
ÖZET Bu çalışmanın amacı, Kazak devlet üniversitelerindeki İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde sınav hazırlama ve değerlendirme ders programına ihtiyaç olup olmadığını ortaya koymaktır; çünkü, sınav hazırlama, uygulama ve puanlama konusundaki bilgi eksikliği dil öğretiminde bazı sorunlara yol açmaktadır. Kazakistan'da, özellikle İngilizce Öğretmenliği bölümlerindeki müfredat programı ile ilgili bilgiler toplandıktan sonra anket sorulan hazırlanıp iki ayrı şehirde bulunan iki üniversitenin 124 öğrenci ve 29 öğretim elemanına uygulandı. Tezin birinci bölümünde alan ve sınırlamalar ile çalışmanın arka planı, amacı, problemi ve metodolojisi ele alınmakta ve eğitim açısından Kazakistan'da şuandaki durum kısaca anlatılmaktadır. İkinci bölüm araştırmanın teorik kısmı olup üç ana başlıktan oluşmaktadır: sınav hazırlama, ihtiyaç analizi ve ders programı. Burada testin önemine dikkat çekilmiş, ihtiyaç analizi yapmanın genel kuralları tartışılmış ve ders programının hazırlanmasıyla ilgili kaideler üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölüm Kazakistan'daki iki üniversitede İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde uygulanan anket analizini içermektedir. Dördüncü bölümde ise sınav hazırlama ve değerlendirme ders programı önerilmektedir. Genel başlıklar sıralanmakta, anket sonuçlan gösterilmekte ve öğretim elemanları tarafından kullanılabilecek bir kaynak liste verilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This study is aimed to reveal if there is a need for a testing course at ELT departments in Kazakhstan State Universities and design a syllabus because the lack of the knowledge in the field of preparing, administering and scoring the tests causes some problems in teaching the language. After collecting information about the curriculum in Kazakhstan, especially in ELT departments, a questionnaire was designed and applied to 124 students and 29 teachers at two Universities in different cities. The first chapter states the background, purpose, problem, and methodology of the study with the scope and limitation, and describes briefly the current situation in Kazakhstan from the spectrum of education. The second chapter is the theoretical part of the research, which deals mainly with three main themes: testing, needs analysis, and syllabus design. The importance of testing is highlighted, some general rules of making needs analysis is discussed, and the rules of syllabus design is stated. The third chapter deals with the analysis of the data gathered from the questionnaires applied in ELT departments in Kazakhstan. The fourth chapter suggests a syllabus of the testing course. The main themes have been listed and the objectives have been pointed out according to the results of the questionnaires, then the suggested list of reference has been given.