Anadolu güzel sanatlar liseleri müzik bölümü hazırlık sınıfını bitirmiş öğrencilerin piyano öğretim programındaki hedef ve davranışları gerçekleştirme düzeyleri
The achievement levels of the aims and behaviours in the piano education programme for the students who completed the preparotary class in the Anatolia fine arts high schools
- Tez No: 159511
- Danışmanlar: PROF.DR. SALİH AKKAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Piano, Piano Education, AGSL Adviser: Prof. Dr. Salih AKKAŞ
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
ANADOLU GÜZEL sanatlar liseleri MÜZİK BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFINI BİTİRMİŞ ÖĞRENCİLERİN PİYANO ÖĞRETİM PROGRAMINDAKİ HEDEF VE DAVRANIŞLARI GERÇEKLEŞTİRME DÜZEYLERİ (YÜKSEK LİSANS TEZİ) Demet Gözde HASDOGAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ankara, 2004 ÖZET Bu araştırma, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü temel sanat eğitimi piyano öğretim programında öngörülen hedef ve davranışların gerçekleşme düzeylerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Uygulama temeline dayanan bu araştırma Ankara, Bursa, Denizli, Mersin, Bolu, Van, Şanlıurfa Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümü, 2003- 2004 yılında hazırlık sınıfını bitirmiş 157 denek üzerinde gerçekleştirilmiştir. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü hazırlık sınıfı piyano öğretim programında yer alan hedefler ve davranışlar psiko-motor, bilişsel ve duyuşsal hedef davranışlar olarak sınıflandırılmış, sınama-ölçme durumları ölçekleri hazırlanmış ve deneklere uygulanmıştır. ölçüm araçlarının öğrenciler üzerinde uygulanması sonucunda elde edilen bulgular istatistiksel işlemlerle tablolar haline getirilmiştir. Bu araştırmadan elde edilen sonuçlar; Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü hazırlık sınıfı temel sanat eğitimi piyano öğretim programının (psiko-motor, bilişsel ve duyuşsal davranışlar) iyi düzeyde gerçekleştiği ortaya koymuştur. Bilim Kodu: Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Bilim Dalı Anahtar Kelimeler Piyano, Piyano Eğitimi, AGSL Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Salih AKKAŞ
Özet (Çeviri)
THE ACHIEVEMENT LEVELS OF THE AIMS AND BEHAVIOURS IN THE PIANO EDUCATION PROGRAMME FOR THE STUDENTS WHO COMPLETED THE PREPAROTARY CLASS IN THE ANATOLIA FINE ARTS HIGH SCHOOLS (MASTER THESIS) Demist Gözde HASDOGAN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF EDUCATION SCHENCE Ankara, 2004 ABSTRACT This research has been done to point out the realization levels of behaviours and aims determined in the piano education programme of basic art education in Anatolia Fine Arts High School. This research depending on the basis of the application has been done on 157 sample students finished prep classes in 2003-2004 at Anatolia Fine Arts High Schools Music Departments in Ankara, Bursa, Denizli, Mersin, Bolu, Van, Şanlıurfa. The aims and behaviours in the piano education in preparatory classes of the Anatolia Fine Arts High Schools are classified as psycho-motor, cognitive and affective domains, scales for tests and measurements are prepared and applied on sample students. Findings obtained as the result of the applications of tests and measurements on the students are statistically evaluated and presented by means of tables. The results of the research state that the achievement of the aims and behaviours (in the psycho-motor, cognitive and affective domains) determined in the piano education programme of basic art education in preparotary classes of Anatolia Fine Arts High Schools are in a good level. Science Code: Fine Arts Education Departmant Music Departmant