Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri temel sanat eğitimi çalgı (keman) öğretim programı psikomotor amaçlarının gerşekleşme durumu
The realization case of the Anatolian Fine Arts High Schools basic art course (violin) teaching cirrculum psycho-motor aims
  1. Tez No: 159626
  2. Yazar: AYDA ARAS KOÇMAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SALİH AKKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Keman, AGSL, Öğretim programı, Psiko-motor davranış
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSELERİ TEMEL SANAT EĞİTİMİ ÇALGI (KEMAN) ÖĞRETİM PROGRAMI PSİKO-MOTOR AMAÇLARININ GERÇEKLEŞME DURUMU (Yüksek Lisans Tezi) Ayda ARAŞ KOÇMAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ankara 2005 ÖZET Bu araştırma, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Temel Sanat Eğitimi (Keman) Öğretim Programındaki Psiko- Motor amaçların gerçekleşme durumunu belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin 6 tanesinden seçilmiş Hazırlık sınıfını bitirmiş toplam 30 öğrencidir. Elde edilen verilerle AGSL Temel Sanat Eğitimi Çalgı (Keman) öğretim programı psiko-motor amaçlarındaki, kemanda duruş ve tutuş, temel yay teknikleri ve keman çalmadaki temel I. konumun, büyük oranda davranışa dönüştüğü, bunun yanında yay tekniklerinin karmaşıklaşması ve I.konumdan II. ve III. konumlara geçişlerin öğrencilere daha karmaşık geldiği ve yeterince kazandırılamadığı ortaya konmuştur. Bilim Kodu : Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Bilim Dalı : Müzik Öğretmenliği
Özet (Çeviri)
THE REALIZATION CASE OF THE ANATOLIAN FINE ARTS HIGH SCHOOLS BASIC ART COURSE (VIOLIN) TEACHING CIRRICULUM PSYCHO-MOTOR AIMS (Master's Thesis) ABSTRACT This research thesis is carried out to provide and obtain knowledge about the realization situation of psycho-motor aims of Anatolian High Schools' Basic Art Course Violin Teaching Cirriculum. In direction of this aim, the main questionary of this thesis was applied to thirty students who just graduated from the prep classes which randomly derived from six of the Anatolian High Schools spread around the Turkey. From the view gained by the datas' results, we understand that the psycho motor aims of Anatolian Fine Arts High Schools' Basic Art Course Violin Teaching Cirriculum like, handling and posture of violin, basic bow technics and the first basic position of violin playing have been mainly transformed into structural behaviour but on the other hand the aims like, complextion of bow technics and advancing to second and third basic positons from first basic position of violin playing have been percieved as hard and haven't been gained sufficiently. Science Code :Fine Arts Education Department Music Department Key Words :Violin, A.F.A.H.S., Teaching Program, psycho- motor behaviours The Number Of Pages :105 Supervisor : Prof. Dr Salih AKKAŞ