The effects of peer revıew on young learners writing at İhsan Doğramacı foundation Bilkent Primary School
İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent ilköğretim okulunda akran dönütünün İlköğretim öğrencilerinin yazı becerilerin üzerindeki etkileri
  1. Tez No: 161333
  2. Yazar: EBRU KUTLUK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. GÖLGE SEFEROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Dönüt, akran değerlendirme, notlama, öğrenci tutumları vii, Feedback, peer review, grading, students' attitudes
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZ İHSAN DOĞRAMACI VAKFI BILKENT İLKÖĞRETİM OKULUNDA AKRAN DÖNÜTÜNÜN İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN YAZI BECERİLERİN ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Kutluk, Ebru Yüksek Lisans, İngiliz Dili Eğitimi Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Gölge Seferoğlu Eylül 2005, 103 sayfa Bu çalışmanın amacı akran dönütünün ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin yazı becerilerindeki etkilerini, öğrencilerin akran dönütü hakkındaki düşüncelerini saptamak ve öğrenci notlandırmasının öğretmen notlandırmasıyla uyuşup uyuşmadığım incelemektir. Çalışmanın ana amacı yazı becerilerinde akran dönütü alan öğrencilerin bir yazı testinde bu uygulamaya tabi olmayan öğrencilere göre daha iyi basan gösterip göstermeyeceğini belirlemektir. Bu amaçla, İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent İlköğretim Okulunda ilkokul 4 'de giden 25 ilköğretim öğrencisi bu çalışmada yer almıştır. Veriler nicel ve nitel veri toplama araçları ile toplanmıştır. Ön-test ve son-test öğrencilerin ve öğretmenin notlandırmaları ile birlikte nicel verileri oluşturmuştur. Nitel veriler araştırmanın sonunda uygulanan anket yoluyla toplanmıştır. VINicel verilerin analizin sonucu akran dönütü alan öğrencilerin yazı becerilerinin, akran dönütü almayan öğrencilerin yazı becerilerinden farklı olmadığını göstermiştir. Öğrenci notlandırması ile öğretmen notlandırması arasında fark saptanmıştır. Anket ile toplanan verilerin analizi öğrencilerin akranlarının yazılarını düzeltip notlandır- maktan ve bu süreçte kendi hatalarım fark etmekten hoşlandıklarım göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EFFECTS OF PEER REVIEW ON YOUNG LEARNERS' WRITING AT İHSAN DO?RAMACI FOUNDATION BILKENT PRIMARY SCHOOL Kutluk, Ebru MA, Program in English Language Teaching Supervisor: Assist. Prof. Dr. Gölge Seferoğlu September 2005, 103 pages This study aimed at investigating the effects of peer review on young learners' writing, the students' attitude towards peer review and to see how close student grading is to teacher grading. The main purpose of the study was to determine if the students who received peer review on their writing and peer checked themselves would score better on a writing test as compared to those who did not but did self-checking only. For this purpose, 25 primary students (in the fourth grade) at Hisan Dogramaci Foundation Bilkent Primary School participated in the study. The data were collected through quantitative and qualitative data collection instruments. The pre-test and post-test results provided the quantitative data along with the student and teacher grading. The qualitative data came from the questionnaire distributed at the end of the study. The analysis of the quantitative data indicated that the students who received peer review on their writing and peer checked themselves did not score significantly IVdifferent from the students who did not receive such a training. Significant difference was found however between the students' grading and the teacher's. The analysis of the questionnaire data showed that the students enjoyed checking and grading their peers' papers and learning their own mistakes during the process.