Female voice jane austen: Pride nd Prejudice and Emma
Jane Austen'in Pride and Prejudice ve Emma romanlarında kadın kimliği
  1. Tez No: 161370
  2. Yazar: MİHRİBAN TANRIVERMİŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MERAL ÇİLELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Kadın Kimliği, Kinaye, Jane Austen, Female Voice, Irony, Jane Austen IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZ JANE AUSTEN'IN PRIDE AND PREJUDICE VE EMMA ROMANLARINDA KADIN KİMLİĞÎ Tanrıvermiş, Mihriban Yüksek Lisans, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Meral Çileli Kasım 2005, 60 sayfa Bu çalışma Pride and Prejudice ve Emma adlı romanlarda, Jane Austen' ın kadın kimliğini oluşturmak için kullandığı araçları incelemektedir. İki romanda da on sekizinci yüzyıl İngiltere'sinde kadının yerini açığa vurmak için kinaye sanatı ve komedinin bir yergi aracı olarak kullanılması incelenmektedir. Buna ek olarak, feminist diyalogların oluşturulmasmda kullanılan temalar ve karakterler de incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FEMALE VOICE JANE AUSTEN : PRIDE &PREJUDICE AND EMMA Tannvermiş, Mihriban M. A., Program in English Literature Supervisor: Prof. Dr. Meral ÇİLELİ November 2005, 60 pages This thesis analyses the devices manipulated by Jane Austen in Pride and Prejudice and Emma to foreground the 'female voice'. The thesis argues that in these novels satire including irony and parody is used as a tool for revealing the place of women in eighteenth century England. In addition, themes and characters by which feminist conversations are constructed are also dealt with.