Teachers' expections from an educational portal: Identifiying contributing factors
Öğretmenlerin bir eğitim portalında beklentileri: Beklentilerini etkileyen faktörler
  1. Tez No: 166942
  2. Yazar: SERAP ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SONER YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: eğitim portalı beklentisi, Internet bilgi seviyesi, bilgisayara karşı tutum, öğretmen vıı, Portal Expectations, Internet competency of teachers, teachers' attitudes towards computers, in-service teacher
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
oz ÖĞRETMENLERİN BİR EĞİTİM PORTALINDAN BEKLENTİLERİ: BEKLENTİLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Öztürk, Serap Yüksek Lisans, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Soner Yıldırım Aralık 2005, 86 sayfa Bu araştırma Milli eğitim Bakanlığınca hazırlanılan eğitim portalından öğretmenlerin beklentileri ortaya konulmaktadır. Araştırma betimsel incele metoduyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, öğretmenlerin beklentilerini etkileyen faktörler araştırılmıştır. Araştırma verileri Eskişehir ilinde görev yapmakta olan 130 öğretmenden (37 ilköğretim, 90 lise) toplanmıştır. Örneklem rastgale seçilmiş olmadığından, bu araştırmanın sonuçlan sadece Eskişehir ili için genellenebilir. Araştırmada toplana verilerin analizi sonucuna göre öğretmenlerin eğitim portalından beklentileri yüksek ve bilgisayara karşı tutumları pozitiftir. Bununla vıberaber, öğretmenlerin Internet bilgi seviyeleri düşüktür, öğretmenlerin bilgisayara karşı tutumları ve eğitim partalından beklentileri arasında pozitif bir ilişki vardır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TEACHERS' EXPECTATIONS FROM AN EDUCATIONAL PORTAL: IDENTIFYING CONTRIBUTING FACTORS Öztürk, Serap M.S., Department of Computer Education and Instructional Technologies Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Soner Yıldırım December 2005, 86 pages This study explores the in-service teachers' expectations from an educational portal which is being developed by the Ministry of National Education. This is a descriptive survey study that examined the factors which contribute to teachers“ expectations from an educational portal. Data were obtained 130 teachers (37 primary and 90 secondary school teachers) in Eskişehir province. Sampling was convenience thus the findings of this study could only be generalized to teachers who work at the central province of Eskişehir. According to the results of data analysis portal expectations of teachers were so high, attitudes towards computers were positive. However, teachers Internet literacy levels were low. There was a positive relation between teachers”attitudes towards computers portal expectations. iv