A continuum model for decoherence in 1D transport
Bir boyutta transport için sürekli bir uyum kaybı modeli
  1. Tez No: 167020
  2. Yazar: SELMA ŞENOZAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SADİ TURGUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Uyum kaybı, Landauer-Büttiker Formülasyonu, sürekli decoher- ence modeli, Decoherence, Landauer-Büttiker Formalism, continuous decoherence model IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZ BİR BOYUTTA TRANSPORT İÇİN SÜREKLİ BİR UYUM KAYBI MODELİ Şenozan, Selma Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Assist. Prof. Dr. Sadi Turgut AĞUSTOS 2005, 48 sayfa Bu yüksek lisans tezinde bir boyutta bir iletkenin uyum kaybı göz önüne alınarak iletlenliği çalışılmıştır. Büttiker'in uyum kaybı modeli (Phys. Rev. B 33, 3020 (1986)) genelleştirilerek uyum kaybı üzerine sürekli bir model oluşturulmuştur. Faz değiştirirci olarak iletkenin üzerine sonsuz sayıda elektron rezervuarları bağlanmış ve iletkenliğin hesaplanması için bir metod geliştirilmiştir. Bu sürekli uyum kaybının bir boyutta bir telin iletkenliğini nasıl etkilediği tel üzerine tek ve ikili potansiyel bariyerler yerleştirilerek incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CONTINUUM MODEL FOR DECOHERENCE IN ID TRANSPORT Şenozan, Selma M.S., Department of Physics Supervisor: Assist. Prof. Dr. Sadi Turgut August 2005, 48 pages In this thesis we study the conductance of a one dimensional conductor in the pres ence of dephasing. Dephasing effects are modelled after generalizing Büttiker's de- phasing model (Phys. Rev. B 33, 3020 (1986)) to a continuous one. Infinitely many electron reservoirs are coupled to the conductor as phase breakers and the method for calculating the conductance is presented. We investigate how this continuum decoherence effect the conductance of a wire, with single and double rectangular barriers.