Implementation and comparison of the advanced encryption standard finalist algorithms on TMS320C54X
Gelişkin şifreleme standart yarışması finalisti kripto algoritmalarının TMS320C54X
  1. Tez No: 167060
  2. Yazar: AHMET VOLKAN SERTER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: AES, Makine Dili Gerçeklenmesi, Uygulama Özellikleri, TMS320C5416, Yapısal Karşılaştırma, Anahtar, Açık Metin ve Anahtar Uzunluğu Değişimi vıı, AES, Assembler Implementation, Implementation Aspects, TMS320C5416, Key, Plaintext and Key Length Variation
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Öz GELİŞKİN ŞİFRELEME STANDARD YARIŞMASI FİNALİSTİ KRİPTO ALGORİTMALARININ TMS320C54X ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE KARŞILAŞTIRILMASI Serter, Ahmet Volkan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. Yücel Aralık 2005, 77 sayfa Gelişkin Şifreleme Standardı yarışmasındaki finalist kripto algoritmalarının (MARS, RC6, RIJNDAEL, SERPENT and TWOFISH) TMS320C54X işlemcisi üzerindeki gerçekleştirilme özellikleri incelenmiştir. Brian Gladman tarafından 1999'da yazılan C kodları TMS320C54X platformuna uyarlanarak, algoritmaların hafıza kullanım ve hız değerleri Karol Gorski and Michal Skalski tarafından 1999'da aynı platformda yapılan uyarlamayla karşılaştırılmıştır. Algoritmaların açık metin, anahtar ve anahtar uzunluğu değişimlerine karşı hassasiyetleri olası nedenleriyle birlikte açıklanmış ve irdelenmiştir. Algoritmalardan üçü, MARS, RC6 ve RIJNDAEL, aynı platform üzerinde makine diliyle gerçeklenmiştir. Elde edilen sonuçlar vıMARS için %13, RIJNDAEL için %16-20 ve RC6 için %21-28 arası iyileşme olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION AND COMPARISON OF THE ADVANCED ENCRYPTION STANDARD FINALIST ALGORITHMS ON TMS320C54X Serter, Ahmet Volkan M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek D. Yücel December 2005, 77 pages Implementation aspects of Advanced Encryption Standard (AES) Contest finalist algorithms (MARS, RC6, RIJNDAEL, SERPENT and TWOFISH) are studied on TMS320C54X processor. The C codes written by Brian Gladman in 1999 are adapted to TMS320C54X and the speed and memory usage values are compared with the adaptation of Karol Gorski and Michal Skalski's implementation in 1999. The effects of implementation environment are investigated by comparing the two implementations. The sensitivities of the finalist algorithms to plaintext, key and key length variations together with the possible reasons are studied and scrutinized. IVThree of the algorithms, MARS, RC6 and R1JNDAEL, are implemented on the same platform by using the assembler language. The results show that assembler implementations are improved with respect to C implementations 13% for MARS, 16-20% for RIJNDAEL and 21-28% for RC6.