Goodness-of-fit tests based on censored samples
Sansürlü verilere dayalı uyum iyiliği testleri
  1. Tez No: 167090
  2. Yazar: CANDEMİR ÇIĞŞAR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AYŞEN DENER AKKAYA, PROF.DR. MOTİ LAL TİKU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Uyum iyiliği testleri, Sansürlenmiş veriler, Uç değer, Student tö, Genelleştirilmiş lojistik, Goodness-of-fit Tests, Censored Samples, Extreme Value, Student tf, Generalized Logistic. IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
oz SANSÜRLÜ VERİLERE DAYALI UYUM IYILIGI TESTLERİ Çığşar, Candemir Yüksek Lisans, İstatistik Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Ayşen (Dener) Akkaya Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Moti Lal Tiku Temmuz 2005, 106 sayfa Bu çalışmada sansürlü veriler için en önemli uyum iyiliği testleri incelenmiştir. Sağdan, soldan ve hem sağdan hem soldan örneklemlerin tekbiçimli, normal ve üstel dağılımlarından gelen uyum iyiliği istatistiklerinin boş önsavsal güç özellikleri incelenmiştir. Sonra, uç değer, 6 serbestlik dereceli Student t ve genelleştirilmiş lojistik dağılımları ile benzer bir sav geniş çaplı bir benzetim çalışmasıyla ele alınmıştır. Bir çok gerçek yaşam uygulamaları verilmiştir. Ayrıca, sonuç kısmında yukarıdaki dağılımları sansürlenmiş verilerle test etmek için uygun test istatistikleri önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GOODNESS-OF-FIT TESTS BASED ON CENSORED SAMPLES Çığşar, Candemir M.S., Department of Statistics Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Ayşen (Dener) Akkaya Co-Supervisor: Prof. Dr. Moti Lai Tiku July 2005, 106 pages In this study, the most prominent goodness-of-fit tests for censored samples are reviewed. Power properties of goodness-of-fit statistics of the null hypothesis that a sample which is censored from right, left and both right and left which comes from uniform, normal and exponential distributions are investigated. Then, by a similar argument extreme value, student t with 6 degrees of freedom and generalized logistic distributions are discussed in detail through a comprehensive simulation study. A variety of real life applications are given. Suitable test statistics for testing the above distributions for censored samples are also suggested in the conclusion.