Progressively type II censored order statistics, distributions, characterizations and concomitants
İlerleyen II. tür sansürlenmiş sıra istatistikleri, dağılımları, karakterizasyonları ve eşlenikleri
- Tez No: 213165
- Danışmanlar: PROF.DR. İSMİHAN BAYRAMOĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Sansürleme şekli, Sıra istatistikleri, İlerleyen II. Tür sansürlenmiş sıra istatistikleri, Uyum iyiliği testi, Dağılım, Karakterizasyon, Eşlenik, Censoring scheme, Order statistics, Progressively Type II censored order statistics, Goodness-of-fit test, Distribution, Characterization, Concomitant
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu tezde, ilerleyen II. Tür sansürlenmiş sıra istatistikleri gibi sıralı rassal değişkenlerin genel modellerinin dağılımları, karakterizasyonları ve eşlenikleri çalışıldı. Ardışık olmayan ilerleyen II. Tür sansürlenmiş sıra istatistiklerinin birleşik dağılımı elde edildi. k ardışık olmayan ilerleyen sansürlenmiş sıra istatistiğinin olasılık yogunluk fonksiyonunu tanımlayan önemli bir eşitlik verildi. Bu sonuç, Balakrishnan, Childs, ve Chandrasekar (2002) tarafından elde edilen sonuçların bir uzantısıdır. Testten çıkışların eşit olduğu, özel bir ilerleyen II. Tür sansürleme şekli için birleşik dağılım fonksiyonunun sıralı istatistiklerin dağılımına indirgenebildiği gösterildi. Bu sonuç, ilerleyen II. Tür sansürlenmiş sıra istatistiklerinin koşullu beklenen değerleri anlamında özel dağılım ailelerinin karakterizasyon teoremlerinin elde edilmesini sağlamıştır. Bu tezin 4. Bölümünde, birçok önemli dağılım sınıfı için karakterizasyon teoremleri verildi. Ayrıca, karakterizasyon teoremlerine dayalı bazı uyum iyiliği testleri tanımlandı.
Özet (Çeviri)
In this thesis, distributions, characterizations and concomitants of general models of the ordered random variables such as Progressively Type II censored order statistics are studied. The joint distributions of the nonadjacent Progressively Type II censored order statistics are obtained. A useful identity describing the probability density functions of k nonadjacent Progressively Type II censored order statistics is given. This result is an extension of known results proposed by Balakrishnan, Childs, & Chandrasekar (2002). It is shown that for a particular Progressive Type II censoring scheme with equal withdrawals the joint distributions can be reduced to the distributions of ordinary order statistics. This result allows obtaining characterization theorems for special families of distributions in terms of conditional expected values of Progressively Type II censored order statistics. Characterization theorems for several important classes of distributions are provided in Chapter 4 of this thesis. Also, some goodness-of-fit test procedures based on characterization theorem are described.