İlköğretimde basit makineler konusunun öğretiminde paket programlarının öğrenci başarısına etkisi
The effect of the software's to the student succest, at the instruction of the simple machines subject, in the primary education
  1. Tez No: 167559
  2. Yazar: ERDAL YILMAZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HATİCE GÜZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Eğitim, Fizik, İlköğretim, Basit Makineler, Computer Aided Education, Physics, Elementary Education, Simple Machines. u
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi İLKÖĞRETİMDE BASİT MAKİNELER KONUSUNUN ÖĞRETİMİNDE PAKET PROGRAMLARIN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ Erdal YILMAZ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Anabilim Dalı (Fizik Eğitimi) Danışman: Yrd.Doc.Dr. Hatice GÜZEL 2005, 69 sayfa“İlköğretimde basit makineler konusunun öğretiminde paket programların öğrenci başarısına etkisi”başlığıyla yapılan bu araştırma Konya Kadınhanı Kolukısa Osmanoğulları ve Kolukısa Hurşit Güneş İlköğretim okulu 7. sınıflarında basit makineler konusunda yapılmıştır. Konu işlenişinde Sebit Firması, AnaBritanica ve EARGED'e ait fen bilgisi yazılımları ve CD'leri kullanılmıştır. Ünite başlangıcı ve sonunda fen bilgisi basan testi kontrol ve uygulama gruplarına uygulanmış verilerin analizi SPSS 11.0 programı ile yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerin fen bilgisi dersine yönelik tutumları ölçülmüştür. Çalışmada elde edilen sonuçlarda bilgisayar paket programları ile eğitim gören uygulama grubu daha başarılı bulunmuştur. Öğrencilerin fen bilgisi dersine yönelik tutum ölçeği analiz sonuçlan kısa süreli bilgisayar eğitiminin tutumlarda anlamlı bir fark yaratmadığını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MS Thesis THE EFFECT OF THE SOFTWARE'S TO THE STUDENT SUCCEST, AT THE INSTRUCTION OF THE SIMPLE MACHINES SUBJECT, IN THE PRIMARY EDUCATION Erdal YILMAZ Selçuk University Institute of Physics Science Institute Physics and Mathematics Sections Education, Applied Sciences Department of Secondary Education (Physics Education) Supervisor. Assist. Prof. Dr. Hatice GÜZEL 2005, 69 pages In recent of the upper given subject“The effect of the software's to the student succest, at the instruction of the simple machines subject, in the primary education”, had examined sources, taken on the, Konya Kadınhanı Kolukısa Osmanoğullan and Hurşit Güneş primary schools seventh classes,in the simple machines subjects. By educational training used the software's and CD's, Anabritanica from the Sebit Firm and Physics Knowledge from the Earged firm. The analysis's made at the beginning and end of these educational trainings to the test groups with the SPSS 11.0 program. During this investigation the student achievements and manners to physics lessons are taken too. The taken results after these work said us that the group trained with computer aided programs is more successfully. Another result of this investigation is that, in restricted time, the manners limit analysis to the physics Lessons of the students are not changed evidently to much with computer aided education.