WEB'e dayalı uzaktan eğitim ve içerik yönetimi
WEB based distance learning and content management
- Tez No: 167607
 - Danışmanlar: PROF.DR. AHMET ARSLAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, Uzaktan Öğrenme, Eğitim Yönetim Sistemi, İçerik Yönetimi, Web Tabanlı Eğitim, Webe Dayalı Uzaktan Eğitim, Öğrenme Nesneleri, İçerik Yönetim Sistemleri, Distance Learning, Learning Management System, Web Based Learning, Web Based Distance Learning, Distributed Learning, Learning Objects, Content Management, Content Management Systems u
 - Yıl: 2005
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Selçuk Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 114
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi WEBE DAYALI UZAKTAN EĞİTİM VE İÇERİK YÖNETİMİ Vepa KADIROV Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof.Dr.Ahmet ARSLAN 2005, 100 sayfa Jüri: Prof.Dr. Ahmet ARSLAN Doç.Dr.Saadetdin HERDEM Doç.Dr.Şirzat KAHRAMANLI Webe Dayalı Uzaktan Eğitim, hızla yaygınlaşan, büyük ilgi ve destek gören, vazgeçilmez bir eğitim yaklaşımıdır ve birçok ülkede uygulamaları bulunmaktadır. Web Dayalı Uzaktan Eğitimin gerçekleştirilebilmesi için Eğitim Yönetim Sistemi ve İçerik Yönetim Sistemi adı verilen yazılımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışmada, webe dayalı uzaktan eğitim ve içerik yönetim sistemleri, geleneksel eğitim yöntemleriyle karşılaştırılmış, webe dayalı uzaktan eğitim ve içerik yönetimi sitesinin nasıl hazırlanması gerektiği aşamalar halinde anlatılmıştır. Ayrıca Frontpage, HTML, PHP, MySQL, Macromedia Flash yazılımları ve Apache, Phpmyadmin ortamları kullanılarak, Webe Dayalı Uzaktan Eğitim sistemi geliştirilmiş ve internette yayınlanabilir hale getirilerek bu amaca ulaşılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MS Thesis WEB BASED DISTANCE LEARNING AND CONTENT MANAGEMENT VepaKADIROV Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Computer Engineering Supervisor : Prof.Dr.Ahmet ARSLAN 2005, 100 Page Jury: ProfDr. Ahmet ARSLAN AssocProfDr.Saadetdin HERDEM AssocProfDr.Şirzat KAHRAMANLI Web Based Distance Learning, which is rapidly getting widespread, extremely interested and supported, is an indispensable education approach and many countries have its applications. To be able to put into practise Web Based Distance Learning, some software programs named as Learning Management System and Content Management System are needed. In this study, web based distance learning and content management system is compared with traditional education systems, and it is described step by step how should be prepared the site of web based distance learning and content management. Furthermore, by using Frontpage, HTML, PHP, MySQL, Macromedia Flash softwares and Apache, Phpmyadmin web service, Web Based Distance Learning System is developed and by bringing them to online publishable stage, it is tried to be achived this goal.