Apa baraj gölü suyunun bakteriyolojik ve kimyasal yönden incelenmesi
The investigation of the water of the Apa dam lake from the bacteriological and chemical aspects
  1. Tez No: 167651
  2. Yazar: MERAL ÖZÇELİK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CENGİZ AKKÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Su kalitesi, bakteriyolojik analiz, kimyasal analiz, Water quality, bacteriological analysis, chemical analysis. 11
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ APA BARAJ GÖLÜ SUYUNUN BAKTERİYOLOJİK VE KİMYASAL YÖNDEN İNCELENMESİ Meral ÖZÇELİK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Cengiz AKKÖZ 2005, 72 Sayfa Jüri: Doç Dr. Yunus ÇENGELOĞLU Yrd. Doç. Dr. Rüstem DUMAN Yrd. Doç. Dr. Cengiz AKKÖZ Bu çalışmada, Ekim 2004-Haziran 2005 tarihleri arasında araştırma alanım oluşturan Çumra İlçesi sınırları içinde bulunan Apa Baraj Gölü suyundan iki aylık periyotlarla gölün değişik noktalarından seçilen dört istasyondan su numuneleri alınarak bakteriyolojik ve kimyasal analizleri yapılmıştır. Bulunan sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilerek istasyonlar ve aylar arasında fark olup olmadığı araştırılmıştır.Yaptığımız incelemeler sonucunda göl suyunun kalitesi belirlenmiş TSE (Türk Standartları Enstitüsü) ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına göre karşılaştırma yapılmıştır. Araştırmaya göre göl suyunun içme suyu kriterlerine uygun olmadığı, sulama suyu olarak kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MS Thesis THE INVESTIGATION OF THE WATER OF THE APA DAM LAKE FROM THE BACTERIOLOGICAL AND CHEMICAL ASPECTS Meral ÖZÇELÎK Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Assist. Prof. Dr. Cengiz AKKÖZ 2005, 72 Page Jury: Assoc. Prof. Dr. Yunus ÇENGELOGLU Assist. Prof. Dr. Rüstem DUMAN Assist. Prof. Dr. Cengiz AKKÖZ In this study, bacteriological and chemical analysis of water of Apa Dam Lake, in the borders of Çumra which forms the study area, were done between October 2004 and June 2005 by taking water samples two monthly periods from four stations which were choosen from different points of lake. It was investigated that whether a difference was between stations and months by evaluating the results which were found at the end of the investigation statistically. As a result of our investigation the water quality of lake was determined and a comparison was done according to the standards of TSE (The Institution of Turkish Standards) and WHO (World Health Organization). According to investigation, it has been concluded that the water of lake is not suitable for the criterions of drinking water, but it can be used as the water of irrigation.