Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü hafif raylı ulaşım sistemi uygulama projesi ve değerlendirilmesi
Evaluation and application project of light railway system in Alaeddin Keykubat Campus of Selcuk University
  1. Tez No: 167707
  2. Yazar: ALPASLAN KAYA
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OSMAN NURİ ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Demiryolu, Hafif Raylı Sistem, Raylı Sistem, Konya, Railway, Light Rail Transit, Rail Transit, Konya
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ALAEDDİN KEYKUBAT KAMPUSU HAFİF RAYLI ULAŞIM SİSTEMİ UYGULAMA PROJESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ ALPASLAN KAYA Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri ÇELİK 2005, Sayfa: 120 Jüri : Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri ÇELİK Yrd. Doç. Dr. Mustafa YILDIZ Öğr. Gör. Dr. M. Levent AĞIRDIR Hafif raylı ulaşım sistemi Türkiye de yaygm olarak kullanılmaktadır. Konya'da hafif raylı ulaşım sistemi 1980'li yıllarda planlanmıştır ve 10960 m olan birinci etap raylı sistem 1992 yılında hizmete açılmıştır. Konya Otogarı ve Selçuk Üniversitesi Kampusu arasındaki 8046 m ikinci etabın yapımı ise 1995 yılında tamamlanmıştır. Bugünlerde Konya hafif raylı ulaşım sistemini 40000 yolcu kullanmaktadır. Mevcut raylı sistem kampus içinde kullanılmamaktadır. Kampus içinde ulaşım hâlihazırda otobüs ve diğer ulaşım sistemleriyle sağlanmaktadır. Bu çalışmada, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü'nün ulaşım problemlerinin çözümü için mevcut hafif raylı ulaşım sistemine entegre olacak Kampus içerisinde yeni bir raylı ulaşım sistemi güzergahının projelendirilmesi ve değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis EVALUATION AND APPLICATION PROJECT OF LIGHT RAILWAY SYSTEM IN ALAEDDİN KEYKUBAT CAMPUS OF SELÇUK UNIVERSITY ALPASLAN KAYA Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Civil Enginnering Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri ÇELİK 2005, Sayfa: 120 Jurry : Asist,Prof. Dr. Osman Nuri ÇELİK Asist Prof. Dr. Mustafa YILDIZ Lecturer. Dr. M. Levent A?IRDIR Light Rail Transport (LRT) has a growing future in Turkey. Konya LRT system was planned at the late 1980' s and as a first step 10960 m railway was opened at 1992. Later the second step, which is between Konya coach station and Selçuk University Campus, was constructed at 1995 as 8046 m Nowadays, around 40000 people use the Konya LRT system. The LRT is not used in Campus. Today, transport in the Campus is realized with bus or other transport systems. In this study, it is made that the evaluation of transportation problems in Alaeddin Keykubat Campus of Selçuk University and application project of new railway system alignment in the campus which will be integrated to the existing LRT.