Kanatlı rasyonlarında kullanılan bazı yem hammaddelerinin yağ asitleri kompozisyonlarının belirlenmesi
Determination of fatty acid compositions of some feed row materials in poultry diets
- Tez No: 167736
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET SEZGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: gaz kromatografi, yağ asidi bileşimi, yem ıı, gas chromatography, fatty acid composition, feed 111
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET Kanatlı rasyonlarında kullanılan bazı yem hammaddelerinin yağ asidi kompozisyonları gaz kromatografi metoduyla araştırılmıştır. Bu yem hammaddelerinde toplam 38 farklı yağ asidi belirlenmiştir. Bu yağ asitleri C 8 ile C 24 arasında değişiklik göstermiştir. Hayvansal kaynaklı yem hammaddelerinde en çok doymuş yağ asitleri, bitkisel kaynaklı yem hammaddelerinde ise doymamış yağ asitleri tespit edilmiştir. Yağ asidi bileşimlerinde yem hammaddesine göre önemli farklılıklar olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Determination of fatty acid compositions of some feed row materials in poultry diets were investigated by gas chromatographic method. Total 38 different fatty acids were determineted in the compositions of row feed materials. These fatty acids were C 8 - C 24. The major fatty acids were saturated fatty acids in animal source row feeds, however were unsaturated fatty acids in plant source row feeds. It was found that differences were present in fatty acid compositions between row feed materials in these poultry diets.