Fark denklem sistemlerinin çözümleri üzerine
On the solutions of systems of difference equations
  1. Tez No: 167760
  2. Yazar: MUHAMMET ATALAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİZ ÇİNAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Difference Equation, periodicity
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARK DENKLEM SİSTEMLERİNİN ÇÖZÜMLERİ ÜZERİNE Muhammet AT AL AY Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ortaöğretim Matematik Anabilim Dalı Danışman : Yrd.Doç. Dr. Cengiz ÇİNAR 2005, 79 Sayfa Jüri : Yrd.Doç. Dr. Cengiz ÇİNAR Prof. Dr. Eşref HATIR Yrd.Doç. Dr. Ramazan TÜRKMEN Son zamanlarda rasyonel fark denklemlerinin çözümlerinin davranışları ile ilgili önemli çalışmalar yapılmasına rağmen, rasyonel fark denklem sistemleri ile ilgili az sayıda çalışma vardır. Bu çalışmanın amacı, bazı fark denklem sistemlerinin çözümlerinin periyodikliğini incelemek ve bu konudaki çalışmalara katkıda bulunmaktır. Bu amaçla hazırlanan çalışma dört bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde fark denklemleri ile ilgili tanımlar verilmiştir. ikinci bölümde fark denklem sistemleri ile ilgili yapılan çalışmalar özetlenmiştir. ııÜçüncü bölümde bazı fark denklem sistemlerinin çözümlerinin periyodikliği incelenmiştir. Dördüncü bölümde, üçüncü bölümde incelenen fark denklem sistemleri genelleştirilmiştir. Anahtar Kelimeler : Fark denklemi, periyodiklik İİİ
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis ON THE SOLUTIONS OF SYSTEMS OF DIFFERENCE EQUATIONS Muhammet AT AL AY Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor : Asist. Prof. Dr. Cengiz ÇİNAR 2005, 79 Pages Jury : Asist. Prof. Dr. Cengiz ÇİNAR Prof. Dr. Eşref HATIR Asist. Prof. Dr. Ramazan TÜRKMEN Although recently there has been a great interest in studying of the behavipur of the solutions of rational difference equations, there are only a few papers devoted to systems of the rational difference equations. The aim of this study is to investigate the periodic character of the some systems of difference equations and to contribute the studies on this subject. This study consists of four sections. In the first section; the definitions of difference equations are given. In the second section; the studies on the systems of difference equations are summarized. IVIn the third section; the periodic character of the some systems of difference equations are investigated. In the fourth section; the systems of difference equations that investigated in third section are generalized.