Alyssum harputicum Dudley'in morfolojik, anotomik, polen ve kromozomal özellikleri bakımından araştırılması
The investigation in point of chromosome number, morphological, anatomical and pollen characteristics Alyssum harputicum dudley
  1. Tez No: 169295
  2. Yazar: ARZU KANDİL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ŞEMSETTİN CİVELEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Alyssum harputicum Dudley, Brassicaceae, pollen, morphology, anatomy, chromosome
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 27
Özet
II ÖZET Yüksek Lisans Tezi Alyssum harputicum Dudley' in MORFOLOJİK, ANATOMİK, POLEN VE KROMOZOMAL ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN ARAŞTIRILMASI Arzu KANDİL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü BİYOLOJİ ANABİLİM DALI 2005, Sayfa: 20 Bu çalıışmada Alyssum harputicum Dudley' in kromozom sayısı ile morfolojik, anatomik ve palinolojik özellikleri araştırılmıştır. Türün Türkiye Florasında verilen tanımına göre bazı farklılıklar ve yeni bazı morfolojik özellikler tespit edilmiştir. Bitki yarı çalımsıdır. Kök ve gövdenin enine kesitinde ksilem büyük ve küçük konsentrik odunlaşmış ve odunlaşmamış zonlara sahiptir. Gövdedeki iletim demet sayısı 12-15 arasındadır. Yapraklar isolateral ve anisositik stoma tipine sahiptir. Yaprakların her iki yüzeyi lepidot tüylerle örtülüdür.Polen tipi trikolpattır. Kromozom sayısı 90'dır. Anahtar Kelimeler : Alyssum harpiticum Dudley, Brassicaceae, polen, morfoloji.anatomi, kromozom.
Özet (Çeviri)
HI SUMMARY Master Thesis THE INVESTIGATION IN POINT OF CHROMOSOME NUMBER, MORPHOLOGICAL, ANATOMICAL AND POLLEN CHARACTERISTICS OF Alyssum harputicum Dudley Arzu KANDİL Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciencies Department of Biology 2005, Page: 20 In this study, the chromosome number and morphologicial, anatomical and pollen characteristics of Alyssum harputicum Dudley (Brassicaceae) have been researched. Some different and new morhologicial characterics have been determined from it's description given in the Flora of Turkey for the species. The plant is suffrutescent. In the croos section both of the root and stem, xylem has alternating concentric lignified and unlignified zones.. The number of vascular bundles is 13-15 in the stem. The leaves are isolateral and have anisocytic stomata type. Both surfaces of the leaves are covered with lepidote hairs. The pollen type of the specimens is tricolpate. T&e chromosome number is ninety (2n=90).