Beydağları (Antalya) Ciğerotları (Hepaticae) florasının araştırılması
Investigations on the flora of liverworts (Hepaticae) of Beydağları (Antalya)
  1. Tez No: 169688
  2. Yazar: HATİCE ÖZENOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ATAKAN SUKATAR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Ciğerotu, Marchantiopsida, Hepaticae, Beydağları, Liverworts, Marchantiopsida, Beydağlan, Hepaticae
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 276
Özet
V ÖZET BEYD AĞLARI (ANTALYA) CİĞEROTLARI (HEPATICAE) FLORASININ ARAŞTIRILMASI ÖZENOĞLU, Hatice Doktora Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Atakan Sukatar 17.06.2005,252 sayfa Bu çalışmada, Henderson (1961) Kareleme Sistemi'nin C12 karesinde yer alan, Beydağlan ciğerotu florası araştırılmıştır. Çalışma sırasında, Bryophyta Bölümü'ne bağlı Anthocerotopsida sınıfına ait 1 familyadan 2, Marchantiopsida sınıfına ait 25 familyadan 41 tür toplanmıştır. Belirlenen bu 43 türün morfolojik, anatomik, ekolojik ve taksonomik özelliklerine yer verilmiştir. Bunlardan 20 tanesi C12 karesi için yeni kayıt özelliği taşımaktadır. Bu türler; Sphaeorocarpos texanus, Asterella gracilis, Riccia bifurca, R. ciliata, R. glauca, R. nigrella, Aneura pinguis, Pellia neesiana, Fossombronia angulosa, Jungermannia hyalina, Gonylanthus ericetorum, Plagiochila porelloides, Lophocolea bidentata, Cephaloziella hampeana, C. stellulifera, Cafypogeia fissa, Radula compîanata, Porella cordaeana, Frullania tamarisci ve Lejeunea iamacerina'dıı.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT INVESTIGATIONS ON THE FLORA OF LIVERWORTS (HEPATICAE) OF BEYDA?LARI (ANTALYA) ÖZENO?LU, Hatice PhD in Biology Supervisor: Doç. Dr. Atakan Sukatar 17.06.2005,252 pages This study covers investigations on the liverworts of Beydağlan, which is included in the C12 th. grid square of Henderson system (1961). 2 species belonging to 1 family of the class Anthocerotopsida and 41 species belonging to 25 families of the class Marchantiopsida of the division Bryophyta are collected in this investigation. In 43 species were collected and their morphological, anatomical, ecological and taxonomical features recorded. 20 of them (Sphaeorocarpos texanus, Asterella gracilis, Riccia bifurca, R. ciliata, R. glauca, R. nigrella, Aneura pinguis, Pellia neesiana, Fossombronia angulosa, Jungermannia hyalina, Gonylanthus ericetorum, Plagiochila porelloides, Lophocolea bidentata, Cephaloziella hampeana, C. stellulifera, Cafypogeia fissa, Radula complanata, Porella cordaeana, Frullania tamarisci ve Lejeunea lamacerina) are new record for CI 2 th grid square of Turkey.