Biçerdöverlerde eğimli arazilerde çalışmada tane kaybı ve devrilmeye karşı uyarı düzeneğinin tasarımı
Design of an alarm system against grain loss and overturning on sloping ground for combine harvester
- Tez No: 170043
- Danışmanlar: PROF.DR. RAHMİ KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Integral system, combine harvester, grain losess for combine harvester, capsize
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 40
Özet
ÖZET Yüksek. Lisans Tezi BİÇERDÖVERLERDE E?ÎMLİ ARA2İLERDE ÇALIŞMADA TANE KAYBI VE DEVRİLMEYE KARŞI UYARI DÜZENE?İNİN TASARIMI NHıat SÖNMEZ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makaralara Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Rahmi KESKİN Bu çalışmada, ülkemizde biçerdöverlerle eğimli arazilerde çalışma sırasında meydana gelen tane kayıplarının ve belirli bir dereceden sonra meydana gelebilecek devrilmeden dolayı sürücünün ve biçerdöverin zarar görmesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışma New Holland Trakmak L Serisi biçerdöverlerin integral modellerinin çalışabileceği maksimum eğim değerleri referans alınarak gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın denemeleri Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü atölyelerinde ve laboratuvarlarında bulunan titreşim simülatörlü deney düzeneğinde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca elektronik düzeneğin bir modelide yapılmıştır. Yapılan denemeler sonucunda tasarlanan elektronik düzeneğin başarıyla çalıştığı gözlemniştir ve alınan sonuçlara göre bazı önerilerde bulunulmuştur. 2005, 31 sayfa ANAHTAR KELİMELER: integral sistem, biçerdöver, biçerdöverlerde tane kaybı, devrilme.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis DESIGN OF AN ALARM SYSTEM AGAINST GRAIN LOSS AND OVERTURNING ON SLOPING GROUND FOR COMBINE HARVESTER Nihat SÖNMEZ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Machinery Supervisor: Prof. Dr.Rabmi KESKİN In this study, it is sought to prevent to avoid the grain kisses when the combine harvester is operated on slopped grounds and also to prevent injury of the driver or damage of the machine when is overturned for reason of excessive slop. This study is realized by taking the maximum slop values at which the integral models of New Holland Trakmak L Series of combine harvesters can safely operate as reference. The trials of this study are carried out in the vibration simulator experiment layout that is located at Ankara University, Faculty of Agriculture, in the workshops and laboratory Department of Agricultural Machinery. Also, a model of the electronic layout is created. At the end of the experiments it is understood that the electronic layout that is created could perform efficiently and some proposals are presented according to the result that are obtained. 2005, 31 pages