Discret dirac operatörlerinin spektral analizi
Spectral analysis of discret dirac operators
  1. Tez No: 170110
  2. Yazar: AYSUN AFAT
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ELGİZ BAYRAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Non-selfadjoint operatör, özdeğer, spektral tekillik, diskret Dirac operatör, Non-sclfadjoint operator, Eigenvalue, Spectral singularity. Discrete Dirac operator
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi DISKRET DIRAC OPERATÖRLERİNİN SPEKTRAL ANALİZİ Aysun AFAT Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Elgiz BAYRAM Bu tez yedi bölüme ayrılmıştır. Birinci bölüm giriş kısmından oluşmaktadır. ikinci bölümde temel kavramlar ve gerekli teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde diskret Dirac sisteminin Jost çözümü ve bu çözümlerin özellikleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde diskret Dirac operatörünün Weyl-Titchmarsh (W-T) fonksiyonu incelendi. Beşinci bölümde diskret Dirac operatörünün Marchenko anlamında spektral fonksiyonu incelendi. Altıncı bölümde diskret Dirac operatörünün W-T fonksiyonunun Cauchy anlamında integral gösterimi elde edildi. Yedinci bölümde diskret Dirac operatörünün özdeğer ve spektral tekilliklerine karşılık gelen esas vektörler kullanılarak / e H" için Parseval eşitliği elde edilmiştir. 2005, 56 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SPECTRAL ANALYSIS OF THE DISCRET DIRAC OPERATORS Aysun AFAT Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Elgiz BAYRAM This thesis is divided into seven chapters. The first chapter is devoted to the introduction. In the second chapter basic definitions and main theorems have been given. In the third chapter the Jost solution of the discrete Dirac operator has been given and its properties have been investigated. In the fourth chapter Weyl-Tilchmarsh (W-T) function of the Discrete Dirac operator has been examined. In the fifth chapter the spectral function of the discrete Dirac operator in the sense of Marchenko has been investigated. In the sixth chapter Cauchy Type integral representation of W-T function of the discrete Dirac operator has been obtained. In the seventh chapter Parscval's Equality for / e W,7 is obtained by using the principal functions corresponding to the eigenvalues and the spectral singularities of the discrete Dirac operator. 2005, 56 pages