Organizasyon kültürünün çevre kültürüne olan etkileri
The effects of organizational culture on environmental culture
  1. Tez No: 172461
  2. Yazar: CEMAL YAVUZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERCAN TATLIDİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Organizational Culture, Environmental Culture
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
ÖZET organizasyon kültürünün çevre kültürüne olan etkileri Yavuz, Cemal Yüksek Lisans Tezi, Çevre bilimleri Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ercan Tatlıdil Şubat 2006, 130 sayfa Organizasyon kültürünün çevre kültürü üzerine olan etkilerini araştırmak için kültür, organizasyon ve organizasyon kültürü, çevre kültürü ifadeleri tanımlanmış ve bu kavramların çalışanlar üzerindeki etkileri incelenmiştir. Uygulama alam olarak gıda ve otomotiv sektöründen iki farklı firma seçilerek çalışanlar üzerinde araştırma yapılmıştır. Araştırma sonuçlarının da gösterdiği gibi organizasyon içi eğitimlerin artmasıyla toplumun çevre konusundaki duyarlılıklarının artacağı ve büyüyüp giden çevre sorunlarına çözümün kolaylaşabileceği düşünülmektedir. Anahtar Sözcükten Organizasyon Kültürü, Çevre Kültürü.
Özet (Çeviri)
VH ABSTRACT THE EFFECTS OF ORGANIZATIONAL CULTURE ON ENVIRONMENTAL CULTURE Yavuz, Cemal MSc in Center for Environment Supervisor: Prof. Dr. Ercan Tatlıdil February 2006, 130 pages To investigate the effects of organizational culture on environmental culture, organization, organizational culture and environmental cultrure have been described and the effects of these concepts on the workers have been investigated. As the application area two companies have been selected, one is food and the other is on automotive sector, and the investigations have been performed on these companies. It has been considered that, as shown on the investigation results, the more education in organization the, more sensitivity about environmental subject and the solutions of growing environmental problems will get easy.