Implementation of different flux evaluation schemes into a two-dimensional Euler solver
İki boyutlu Euler çözücüsüne değişik akı hesaplama yöntemlerinin eklenmesi
- Tez No: 180955
 - Danışmanlar: PROF. DR. HALUK AKSEL
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
 - Anahtar Kelimeler: İki-boyutlu Euler Denklemleri, Akı Ayrıştırma Yöntemleri, Yeniden Yapılandırma Yöntemleri, Sınırlayıcı Fonksiyonlar, Two-dimensional Euler Equations, Flux Splitting Schemes, Reconstruction Methods, Limiter Functions
 - Yıl: 2006
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 165
Özet
Bu çalışmada sıkıştırılabilir, iki boyutlu Euler denklemleri için, akı ayrıştırmayöntemleri hassasiyet ve verimlilik açısından incelenmiştir. Birinci ve ikincidereceden yeniden yapılandırma yöntemleri kullanılarak Steger-Warming akıvektörü ayrıklaştırma yöntemi, Van Leer akı vektörü ayrıklaştırma yöntemi, yukarıiletimli ayrıştırma yöntemi (AUSM), ileri yönlü yapay akı vektörü ayrıştırmayöntemi (AUFS) ve Roe akı farkı ayrıklaştırma yöntemi uygulanmıştır. İkincidereceden yeniden yapılandırma yöntemlerine sınırlayıcı fonksiyonlar eklenmiştir.Akı ayrıştırma yöntemleri ses-altı, ses seviyesi ve ses-üstü hızlarda NACA0012kanat etrafında ve ses-altı, ses seviyesi ve ses-üstü hızlarda kanal içindedenenmiştir. Elde edilen sonuçlar birbirleriyle ve literatürdeki sonuçlarlakarşılaştırılmıştır. Kullanılan yöntemlerin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajlarıincelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study investigates the accuracy and efficiency of several flux splittingmethods for the compressible, two-dimensional Euler equations. Steger-Warmingflux vector splitting method, Van Leer flux vector splitting method, The AdvectionUpstream Splitting Method (AUSM), Artificially Upstream Flux Vector SplittingScheme (AUFS) and Roe?s flux difference splitting schemes were implementedusing the first- and second-order reconstruction methods. Limiter functions wereembedded to the second-order reconstruction methods. The flux splitting methodsare applied to subsonic, transonic and supersonic flows over NACA0012 airfoil, aswell as subsonic, transonic and supersonic flows in a channel. The comparison ofthe obtained results with each other and the ones in the literature is presented.The advantages and disadvantages of each scheme among others are identified