Zeytinburnu ilçesinde parkların uygulamadan doğan sorunlar açısından irdelenmesi
Eximination of problems occur brofore application in Zeytinburnu district park
  1. Tez No: 181365
  2. Yazar: KAMİLE BURCU AYGÜN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YILDIZ AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Zeytinburnu lçesi, mevcut yeşil alanlar, planlama ilkeleri, uygulamasorunları, Zeytinburnu District, Available Green Areas, Planning Criteria, ApplicationProblems
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Yapılan bu çalışmanın amacı, parklarda uygulamadan doğan sorunların irdelenmesidir. Buçalışmada örnek olarak da Zeytinburnu lçesi'ndeki yeşil alanlar ele alınmıştır. Yeşil alantanımları ve standartları, yeşil alanların işlevleri ve planlama ilkeleri üzerinde durulmuştur.Zeytinburnu lçesi'ndeki mevcut yeşil alanların durumları irdelenmiştir. lçedeki mevcutparklar planlama ilkesi açısından irdelenip uygulamadan doğan sorunlar ortaya konmuştur.Tespit edilen sorunlara çözüm ve öneriler geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Propose of this study is; examining the problems which have arisen from application. In thatstudy green areas in Zeytinburnu have been discussed as examples. Condition of availablegreen areas is examined. Available parks in district are examined for the planning criteriaaspects. Result and conclusions are proposed for the determinated problems.