Bazı λ-Dizi Uzayları
Some λ-Sequence Spaces
- Tez No: 181606
- Danışmanlar: PROF. DR. FATİH NURAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: İstatitiksel yakınsaklık, ï¬ -istatistiksel yakınsaklık, Modulus fonksiyonu, Orlicz fonksiyonu, ï¬ ) -toplanabilirlik, kuvvetli (V, kuvvetli hemen hemenyakınsaklık, Statistical convergence, ï¬ - statistical convergence, Modulus function, Orliczfunction, ï¬ ) - summability, strongly (V, strongly almost convergence
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, gerekli olan temel tanım ve teoremlereİkinciayrılmıştır. bölümde istatistiksel yakınsaklık kavramı gözden geçirilmiştir.Genelleştirilmiş De la Valée -Pousin ortalaması tanımlanarak (V , ï¬ ) - toplanabilirliği yardımıylaï¬ - istatistiksel yakınsaklık genelleştirildi. Üçüncü bölümde f modulus fonksiyonu tanımlanarakmodulus fonksiyonu yardımıyla bazı dizi uzayları tanımlanmıştır. De la Valée-Pousin yöntemiile sıfıra kuvvetli hemen hemen toplanabilen, kuvvetli hemen hemen toplanabilen ve kuvvetlihemen hemen sınırlı dizilerin kümelerini bir modulus fonksiyon kavramıyla birleştirerektanımlanmıştır. Dördüncü bölümde M Orlicz fonksiyonu kullanılarak Orlicz fonksiyonuyardımıyla bazı dizi uzayları tanımlanmış ve bu uzayların bazı topolojik özellikleri incelenmiştir.2006, 55 sayfa
Özet (Çeviri)
This thesis consist of four section. First section has been assigned for basic definitions andtheorems which are necessary. It has been looked over the concept of ?statistical convergence? insecond part. ?Generalized De la Valee -Pousin means? has been defined and λ- statisticalconvergence has been generalized with help of to be collected of (V , ï¬ ) -summability. f modulusfunction has been defined and some sequence spaces have been defined with help of function ofmodulus in third section. The sets of strongly to zero almost summable of to be collected,strongly almost summable of to be collected, and strongly almost bounded sets has been mergedand defined with a modulus function concept together by De la Valee -Pousin method. M Orliczfunction and some sequence spaces have been defined with help of Orlicz function andtopological caracteristic of some sequence spaces have been examined in fourth section.2006, 55 pages