Schiff bazı esaslı polimerik metal komplekslerinin sentezi, karakterizasyonu, katalitik, antimikrobial ve elektriksel özelliklerinin incelenmesi
Syntheses and characterization of polymeric metal complexes based on the schiff bases and investigation of theirs catalytic, antimicrobial and electrical properties
  1. Tez No: 182098
  2. Yazar: NİHAL DELİGÖNÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET TÜMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Schiff bazı, katalitik aktivite ve antimikrobiyal aktivite.1, Schiff bases, catalytic Activity, antimicrobial activity.IV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu çalışmada Schiff bazı polimeri L ligandı ve onun Mn(II), Mn(III), Cu(II),VO(IV) ve Cr(III) kompleksleri hazırlandı ve spektroskopik ve analitik metotlarlakarakterize edildi. Komplekslerin termal özellikleri incelendi. Mn(II), Mn(III), Cu(II),VO(IV) ve Cr(III) komplekslerinin katalitik özellikleri incelendi ve 2,6-di-tert-butilfenolve 2,6-dimetoksifenol substrat olarak kullanıldı. Bütün bileşikler elementel analiz,1H-NMR, FT-IR CV ve elektronik spektroskopi ile karakterize edildi. Bununla birliktekarakterizasyon için manyetik süsebtibilite kullanıldı. Metal kompleksleri ve Lligandının antimikrobiyal aktiviteleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the Schiff base polymer ligand L and its Mn(II), Mn(III), Cu(II),VO(IV) and Cr(III) complexes have been prepared and characterized by thespectroscopic and analytical techniques. The thermal properties of the complexeshave been studied. The catalytic properties of Mn(II), Mn(III), Cu(II), VO(IV) andCr (III) complexes have been studied using 2,6-di-tert-butylphenol and 2,6-dimethoxyphenol as substrate. All compounds have been characterized by elementalanalyses, 1H-NMR , mass spectra, FT-IR and electronic spectra. In addition to abovetechniques for the characterization, the magnetic susceptibility has been used. Theantimicrobial activity studies of the ligand and its metal complexes have been carriedout.