Konya-Ereğli Akgöl'ün avifaunası
Avifauna of Akgöl in Ereğli-Konya
- Tez No: 183050
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ALİ KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Zooloji, Biology, Zoology
- Anahtar Kelimeler: Akgöl, Kuşlar, Fauna, Avifauna, Sulak Alan, Akgöl, Birds, Fauna, Avifauna, Wet land
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Yüksek Lisans TeziKonya-Ereğli Akgöl'ün AvifaunasıNihal SÜLLÜSelçuk Üniversitesi Fen Bilimleri EnstitüsüOrta Öğretim Fen ve Matematik Alanları EğitimiBiyoloji Öğretmenliği Anabilim DalıDanışman: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Kaya2006, 64 SayfaEreğli-Akgöl kuş faunasını saptamak için Mart 2005-Haziran 2006 tarihleri arasındagözlemler yapıldı. Çalışma sonucunda 16 Takım ve 36 Familyaya ait 114 kuş türü tespitedildi. Akgöl kuşları bu çalışma öncesine kadar bu denli uzun süre düzenli bir şekildegözlenmemiştir. Gölde yaşayan kuşların faunasını incelemek çalışmanın esasınıoluşturmaktadır.Gölde; Podicipediformes takımından 2, Pelecaniformes takımından 1, Ciconiiformestakımından 9, Phoenicopteriformes takımından 2, Anseriformes takımından 13,Accipteriformes takımından 6, Falconiformes takımından 4, Galliformes takımından 1,Gruiformes takımından 3, Charadriiformes takımından 30, Columbiformes takımından 2,Strigiformes takımından 2, Caprimulgiformes takımından 1, Apodiformes takımından 2,Coraciiformes takımından 1 ve Passeriformes takımından 35 olmak üzere 16 takımdan toplam114 tür tespit edildi. Hemen hemen kurumaya yüz tutmuş olan alanın hala kuşlar açısından nekadar önemli olduğu bu araştırmayla belirlendi ve bir kez daha korunmasının gerekliliğiortaya kondu.
Özet (Çeviri)
MS ThesisAvifauna of Akgöl in Ereğli-KonyaNihal SÜLLÜSelçuk UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDeparment of Secondary Science and Mathematics EducationBiology EducationSupervisor: Yrd. Doç Dr.M. A. KAYA2006, 64 PagesIn order to signify the bird hayvan varlığı of Ereğli Akgöl, observations has been madebetween May 2005-June 2006.At a result of this study 114 species which belongs to 16 ordoand 36 family has been determined. The birds of Akgöl wasn?t been observed orderly foralong time since before this study. The basis of this study is to observe the bird hayvan varlığıof the lake.In this study 114 species in 16 ordo and 36 family has been determined. These speciesare respectively; 2 from Podicipediformes ordo, 1 from Pelecaniformes ordo, 9 fromCiconiiformes ordo,2 from Phoenicopteriformes ordo, 13 from Anseriformes ordo, 6 fromAccipteriformes ordo, 4 from Falconiformes ordo,1 from Galliformes ordo, 3 fromGruiformes ordo, 30 from Charadriiformes ordo, 2 from Columbiformes ordo, 2 fromStrigiformes ordo, 1 from Caprimulgiformes ordo, 2 from Apodiformes ordo, 1 fromCoraciiformes ordo, 35 from Passeriformes ordo has been determined at the lake. It issignified with this study that the field which is nearly drying is still important for the birdsand once again it is emphasized that it is necessary to protect the lake.