Project workspace: A computer supported collorative work tool for software project development
Proje çalışma alanı
  1. Tez No: 184867
  2. Yazar: TUNCAY ÇORUH
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELAHATTİN KURU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar destekli ortak çalışma, proje çalışma alanı, paket, istek, sorun.iv, CSCW, Workspace, release, requirement, issue.iii
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZETPROJE ÇALIŞMA ALANITuncay ÇoruhYazılım projesi geliştirme çok önemli bir iştir. Projelerin büyük bir kısmının bütçesiçok fazladır ve bu projelerin büyük bir bölümü başarısızlıkla sonuçlanmaktadır.Bundan dolayı yazılım projesi geliştirmede ilerleme kaydetmemiz gerekir. Bubaşarısızlıkların sorumlusu sadece geliştirme yapanlar değildir. Ana problem sponsorve geliştirme takımı arasındaki iletişimden kaynaklanmaktadır. Projeye başlamadanönce bazı önemli kritik noktalar çok iyi bir şeklide tanımlanmalıdır: müşterigereksinimleri, proje teslim tarihi, bütçe, kaynaklar vs. Proje Çalışma Alanı bukonuda müşteri isteklerinin, projede çıkacak sorunların ve proje dosyalarınınyönetimi için yararlı olabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPROJECT WORKSPACETuncay ÇoruhSoftware project development is a very serious job. Most of the project budgets arevery big and most of them do not finish. So, the need to improve our softwaredevelopment processes is very real. Development side is not the only source of thesoftware project failures. The main problem is the communication between thesponsor and the development side. The project should have some critical points tostart the project: customer needs, delivery time, budget, resources etc. ProjectWorkspace can help you on this point to manage requirements, issues, and files.