Çukurova yöresinde kasaplık piliç işletmelerinde, barınakların üç boyutlu tanıtım simülasyonu
3d simulations of broiler housings in the broiler enterprises in çukurova region
- Tez No: 184965
- Danışmanlar: PROF.DR. YILDIRIM KUMOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Ziraat, Computer Engineering and Computer Science and Control, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Simülasyon, Eğitim teknolojisi, 3d tasarım, inretaktif, yapı, Simulation, Educational Technology, 3d design, interactive, structure
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİÇUKUROVA YÖRESİNDE KASAPLIK PİLİÇ İŞLETMELERİNDE,BARINAKLARIN ÜÇ BOYUTLU TANITIM SİMÜLASYONUSırrı KÜÇÜKARSLANÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜTARIMSAL YAPILAR ve SULAMA ANABİLİM DALIDanışman : Prof. Dr. Yıldırım KUMOVAYıl:2006, Sayfa: 85Jüri : Prof. Dr. Yıldırım KUMOVAProf. Dr. Taner ALAGÖZProf. Dr. Mehmet Arslan TEKİNSOYBu çalışmada, Çukurova yöresine ait kasaplık piliç üretimi yapan tarımsal işletmeleryapısal yönden incelenmiştir. Örnek olarak belirlenmiş bir işletmenin, yapısal özelikleri,detayları üç boyutlu olarak benzetimi (simülasyon) yapılmıştır.Araştırmalar sonucunda, incelenen kümeslerin taşıyıcı yapılarının betonarme olarak,çatıların ise kafes kiriş olarak projelendirildiği görülmüştür. Yetiştiricilerin büyükbölümünün, çevrede var olan diğer kümeslerin benzeri olacak şekilde, kümeslerini yaptıklarortaya çıkmıştır. Bu durumun yetiştiricilerin kümes yapımı konusunda eksik bilgilere sahipolduklarını ortaya koymuştur. Bu çalışma, bilgi eksikliklerini belirlemek ve bunlarıngiderilmesi amacıyla planlanmıştır.Çalışma sonucunda ortaya çıkan kasaplık piliç kümeslerinin planlanması CD(CompacDisc- Sıkıştırılmış Disk) nin Tarımsal Yapılar alanında görev yapacak teknik elemanlara,öğrencilere ve yetiştiricilere yardımcı olacağı düşünülerek hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESIS3D SIMULATIONS OF BROILER HOUSINGS IN THE BROILERENTERPRISES IN ÇUKUROVA REGIONSırrı KÜÇÜKARSLANDEPARTMENT OF AGRICULTUREL STRUCTURES AND IRRIGATION INSTITUTEOF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF CUKUROVASupervisor: Prof. Dr. Yıldırım KUMOVAYear: 2005, Pages: 85Jury : Prof. Dr. Yıldırım KUMOVAProf. Dr. Taner ALAGÖZProf. Dr. Mehmet Arslan TEKİNSOYWith this study, the agricultural enterprises which produce broiler for Çukurova regionhave been investigated from the point of structural way. The structural properties and detailsof an enterprise which was taken as model have been simulated as 3D. In addition to this, thesimulation of an ideal enterprise which was formed in the frame of literatures has been done.According to the results of studies, it has been seen that the carrying structures of theenterprises under study were pojected as concrete and the roofs were projected as roofbeams(rafters). It has appeared that the majority of the producers have built broiler housessimilar to the others in the region. This situation has brought up the fact that the producershave had missing information about building the broiler houses. This study has been plannedin order to determine these information deficiencies and do away with them.This CD(Compac Disc) as a result of this study about planning the buildings ofbroiler houses has been prepared with the aim of helping the students and the producers.