Benzinli araçlarda manyetik alan etkisindeki hava/yakıt karışımının emisyonlara etkisi
The effect of air/fuel mixture exposed to magnetic field on emissions of gasoline engined vehicles
  1. Tez No: 185765
  2. Yazar: MAHMUT ÜNALDI
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ KAHRAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Egzoz emisyonları, manyetik alan etki cihazı, benzinli motor.i, Exhaust emissions, magnetic field device, gasoline engine.ii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Çevre kirliliğinin büyük boyutlara ulaşması ve petrol kaynaklı yakıtların kısasüre sonra tükenecek olması mevcut yakıtların ekonomik olarak kullanılmasını veyaalternatif yakıtların keşfedilmesini zorunlu hale getirmektedir. Mevcut yakıtlarınekonomik olarak kullanılması yakıt tüketiminin azaltılması, yakıtın tam olarakyakılması ve egzoz emisyonlarının azaltılmasıyla mümkün olacağından yakıttüketiminin ve egzoz emisyonlarının azaltılabilmesi için birçok yöntemgeliştirilmiştir ve bu çalışmalar halen sürdürülmektedir.Bu çalışmada karbüratörlü benzinli bir motorda yakıtın geçtiği boru üzerineyerleştirilen manyetik alanın egzoz emisyonları üzerine etkileri araştırıldı. Bu amaçlamanyetik alanı oluşturabilmek için piyasada kullanılan bir sabit manyetik alan cihazıkullanılmıştır.Sonuç olarak, yapılan deneyler sonucunda, bu konuda yapılmış olançalışmaların çoğunluğunda olduğu gibi manyetik alan cihazının emisyonlarınazaltılması konusunda fazla bir etkisi olmadığı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Most of the recent studies on internal combustion engines are to increase thefuel economy and to decrease the amount of exhaust emissions. Although manycompanies and researchers are able to design new product in this field, most of theseproducts are result of insufficient research. These products are sold in the marketswith slogans like ?clean air?, ?developing fuel economy? etc.In this study a gasoline engine and a magnet is used for determining exhaustemissions. Magnetic field is constituted fuel pipe near carburetor. The tests weredone as comparative assembling the magnets before the carburetor in a singlecylinder gasoline engine.As a result, magnetic field device has not affect to exhaust emissions, such asto be other studies, from internal combustion engines.