Türkiye bankacılık sektöründe insan kaynakları ve çalışma İlişkileri; Sakarya araştırması
Human resources and labour relations of banking sector in Turkey, Sakarya
  1. Tez No: 186647
  2. Yazar: SİBEL ALİÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ENGİN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Banking, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık, Türkiye'de Bankacılık Sektörü, nsan Kaynakları, Finansal Entegrasyon, Çalışma ilişkileri, Banking, Banking Sector in Turkey, Human Resources, Financial Integration, Labour Relations
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu araştırmanın amacı `'Türkiye Bankacılık Sektöründe nsan Kaynakları veÇalışma lişkileri'' ana başlığı altında finansal entegrasyonun alt yapısı oluşturaninsan kaynağının önemini, sistem içerisindeki diğer aktörleri ve bunlarınetkileşimlerini incelemektir. Türkiye'de Bankacılık sektörü kürselleşmenin ve ABüyelik sürecinin etkisiyle uluslararası rekabet yetini kazanma gayreti içerisindedir.Söz konusu durum sektörü hareketlendirmiş oluşan rekabet ortamı yabancılarlaortaklıklar, satın almalar sektöre kalite ve teknoloji anlamında artı değerlerkatmıştır. Çalışan profilinde görülen olumlu gelişmeler hiç şüphesiz yeterlideğildir. Çalışanların vasıf seviyelerinin arttırılması dönüşüm süreçlerindeadaptasyonu ve teknolojik entegrasyonu sağlamak açısından çok gereklidir
Özet (Çeviri)
This thesis intends to examine the importance of human resource that constitutes theinfrastructure of financial integration, and to examine the other parties in the systemand their interaction in the title of ?Human Resources and Labour Relations in theTurkish Banking Sector?. Being effected by globalisation and the membership of EUprocess, the banking sector in Turkey is trying to have competition power. Thissituation has stimulated the sector. The competition and the partnership with foreignpartner have added positive value to the sector. On the other hand, the improvementof the profile of employee in the sector is not adequate. So, the improvement of levelof workers? quality is needed to assure the adaptation and technological integrationin the transformation process.