Öğrenen bölgeler, Kdz. Ereğli'deki gemi imalat sanayi
Learning regions, production of a ship in Kdz. Ereğli shipyard
  1. Tez No: 187353
  2. Yazar: GÖKÇEN KIR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALİL YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Öğrenme, Öğrenen Organizasyonlar, Öğrenen Bölgeler, Learning, Learning Organization, Learning Region
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZETKurum : ZKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim DalıTez Başlığı : Öğrenen Bölgeler, Kdz.Ereğli'deki Gemi İmalatı SanayiTez Yazarı : Gökçen KırTez Danışmanı : Yrd. Doç. Dr. Halil YıldırımTez Türü, Yılı : Yüksek Lisans Tezi, 2006Sayfa Adedi : 89Bu çalışma öğrenen organizasyon ve öğrenen bölgelerle ilgili genel bir literatürtaramasıdır. Çalışma öncelikli olarak öğrenme tanımı ve özellikleri ele almaktadır.Çalışmada öğrenme unsurları, öğrenme teorileri, örgütsel öğrenme kavramlarıaçıklanmaktadır. İlerleyen bölümlerde öğrenen organizasyon ve öğrenen bölge kavramalarıincelenmektedir.Çalışma ayrıca Kdz. Ereğli'deki tersaneler bölgesinin Kdz. Ereğli'nin öğrenen bölgeolmasına etkilerini araştırmaktadır. Bu doğrultuda tersane bölgesinde araştırma yapılmaktaKdz. Ereğli'nin öğrenen bölge olup olmadığı tartışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTInstitution : ZKÜ Institute of Social Sciences, Department of ManagementLearning Regions, Production of a Ship in Kdz.EreğliTitle :ShipyardAuthor : Gökçen KırAdviser : Asst. Prof. Dr. Halil YıldırımType of Thesis, Year : MSc. Thesis, 2006Total Number of Pages : 89This workout contains general literature of learning organization and learning areas.This workout treats firstly the definition of learning and its properties. In the workout, theelement of learning, theory of learning and organizational learning concept has explained. Inthe further sections, the concept of learning organization and learning areas has examined.Besides, the workout searches the shipyard areas in KDZ. EREĞLİ that how it effectsKDZ. EREĞLİ to become a learning area. In the light these, researches are being done at theshipyard area and it is discussing that if KDZ. EREĞLİ is a learning area or not.