The pure possibility of Immanuel Kant's aesthetics
Immanuel Kant estetiğinin saf olanağı
  1. Tez No: 187598
  2. Yazar: TUĞBA AYAS
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MAHMUT MUTMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Güzel, Tasarım Fakültesi, Anlak, özgür Oyun, Biçim, Yüce, Aşkınsal Ben, Beautiful, Imagination, Understanding, Free Play, Form, Sublime, Transcendental I
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
ÖZETIMMANUEL KANT ESTETİĞİNİN SAF OLANAĞITuğba AyasGrafik Tasarımı Yüksek Lisans ProgramıTez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Mahmut MutmanTemmuz, 2006Bu tez Immanuel Kant'ın estetik görüşlerini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmada güzelve yücenin deneyimlenmesi araştırılmaktadır. Güzelin deneyimlenmesi tasarım ve anlak fakülteleriile bunlar arasında geçen özgür oyun bağlamında incelenmekte, Yücenin deneyimlenimi ise tümolası deneyin orjinal koşulu olarak Aşkısal ben ile karşı karşıya kalma anı olarak tanımlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE PURE POSSIBILITY OF IMMANUEL KANT? S AESTHETICSTugba AyasM. F. A in Graphic DesignPrincipal Advisor: Assist. Prof. Dr. Mahmut MutmanJuly, 2006This study aims at evaluating the aesthetic views of Immanuel Kant. The experience ofthe beautiful and that of the sublime are discussed. The experience of the beautiful isanalysed with respect to the faculties of imagination and understanding and the notion offree play. The experience of sublime is defined as the moment of facing thetranscendental I as the original condition of all possible human experience.