İlköğretim 6. sınıf öğrencilerinin müzik dersi öğretim programı birinci kademe bilişsel amaç ve davranışlarına ulaşma durumunun değerlendirilmesi
The evaluation of primary school 6th grade students music lesson education program for their status of reaching the 1st level cognitive goals and behaviours
  1. Tez No: 187706
  2. Yazar: ÇİĞDEM MERT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALİH AKKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: İlköğretim, Müzik Dersi, Müzik Öğretim Programı, Bilişsel Davranış, Primary School, Music lesson, Music lesson Education Program, Cognitive behaviorNumber of page: 146
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
Bu araştırma, ilköğretim okullarının 1. kademesini bitirip 6. sınıfagelmiş öğrencilerin 1. kademe müzik öğretim programının bilişsel amaç vedavranışlarına ulaşma durumunun belirlenmesi amacıyla yapılmıştır.Araştırmanın çalışma evreni, Ankara ilinin 7 merkez ilçesindeki birerilköğretim okulu, örneklemi ise bu okullarda okuyan 2005-2006 öğretim yılı6. sınıf öğrencileridir. Örneklem grubu, çalışma evreni içinden seçilen 200tane 6. sınıf öğrencisidir.Araştırma verileri, araştırmacı tarafından geliştirilen başarı testisonucunda elde edilmiştir.Araştırma genel tarama modelinde yürütülmüştür ve betimselniteliktedir.iiAraştırmada; İlköğretim 6. sınıf öğrencilerinin, ilköğretim müzik dersiöğretim programına göre bilişsel davranışlara ulaşma durumları tespitedilmeye çalışılmış, elde edilen bulgulara dayanarak öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
This research has been done to whether students have attained firststage musical education programs?cognitive and psychomotor domains. Thesestudents have completed first stage of primary school.The research has been done in 7 centers of Ankara region and eachsettlement one school has been selected. The samples have been collectedamong the 6th grade students of these primary schools in the region. Samplegroup consist of 200 6th grade students, who were selected among thepopulation.The research data have been attained from the success test developedby the researcher.Research which is descriptive, have been done by general screeningmodel.ivIn the study; The goal had been to evalulate if the 6th grade studentsare able to acquire cognitive attitudes after they have gone through theprimary school musical training program. Suggestions have been made in thelight of the optained results.