Prof. Dr. Mümtaz Turhan'ın eğitim görüşlerinin günümüz eğitim sisteminde yansımaları.
The Reflections of the idea of Prof. Dr. Mümtaz Turhan on today's education system.
  1. Tez No: 188461
  2. Yazar: FATMA DERYA ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SABAHATTİN ARIBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Eğitim Programı, Eğitim Sistemi, Batılılaşma, lim, Kalkınma, Education, Education Program, Education system, to Westernize, Science, Progressive
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Prof. Dr. Mümtaz Turhan'ın Eğitim Görüşlerinin Günümüz Eğitim SistemindeYansımalarıYüksek Lisans Tezi, Fatma Derya ÖZTÜRK, nönü Üniversitesi SosyalBilimler Enstitüsü, Temmuz 2006ÖzetBu çalışmanın amacı değerli bilim adamlarımızdan Mümtaz Turhan'ın eğitim görüşleriniortaya çıkarmak ve günümüz eğitim sisteminde yansımalarını araştırmaktır. Araştırmacı,Mümtaz Turhan'ın eserlerini ve O'nun hakkında yazılan eserleri tarayarak O'nun eğitimdüşüncelerini ve dayanak noktasını ortaya çıkarmıştır. Bununla beraber eğitim sistemimiz vemevcut uygulamalar tahlil edilerek Mümtaz Turhan'ın eğitim görüşleri ile günümüz eğitimsisteminde uygulanabilir olanlar ortaya çıkarılmak üzere bu araştırma yapılmıştır.Yapılan araştırma sonucunda Mümtaz Turhan'ın eğitim ile ilgili düşüncelerinin eğitimsistemimizde uygulanabilir olanlarının olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The Reflections of the idea of Prof. Mümtaz Turhan on today?s education systemPost Graduate Thesis, Fatma Derya ÖZTÜRK, Inonu University, Institute ofSocial Sciences, July 2006.AbstractThe aim of this search is to bring out the idea of education of Mümtaz Turhan who isone of the important scienceman and also.To research the reflection of today?s educationsystem.The researcher search all works of Mümtaz Turhan and the works about him so theresearcher brings out the education ideas of Mümtaz Turhan besides, by searching oureducation system and practising the researcher points that the one view of Mümtaz Turhanabout education system related to our today?s education system at least there are more viewsof Mümtaz Turhan concerning today?s education system.At final of search, this is proved that many ideas Mümtaz Turhan about educationsystem can be applied.