A suggested reading syllabus for students at proficiency level b2-vantage defined in common European framework of reference for languages
Ortak Avrupa dil kriterleri çerçevesinde tanımlanan B2- bagımsız kullanıcı düzeyindeki öğrenciler için önerilen okuma izlencesi
- Tez No: 189033
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ARİF SARIÇOBAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Ortak Avrupa Dil Kriterleri Çerçevesi, Avrupa Ortak DilSeviyeleri, Avrupa Konseyi, Bagımsız Kullanıcı, ögrenen merkezli müfredat, the Common European Framework of Reference for Languages, theCommon Reference Levels, the Council of Europe, Vantage, learner-centered syllabus
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 231
Özet
Bireyler ve uluslararası iliskilerin yogunlugunun artmasıyla beraber bilgi ve teknolojibilgilerindeki hızlı gelismeler, Avrupayı kültürel açıdan zengin ve çesitli bir kıta halinedönüstürmüstür. Bu gelismeler Avrupadaki dil egitim politikalarında degisiklige sebepolmustur. Avrupa Ortak Ölçüt Çerçevesi, Avrupa Konseyi dil politikasının bir parçasıolarak, uluslararası iletisimi gelistirmek ve kültürel farklılıklara hosgörüyü artırmakamacıyla gelistirilmistir. Çerçevede tanımlanan altı dil yeterlilik seviyesi (C1, C2, B1,B2, A1 ve A2) dil ögrenenlerin her yeterlilik seviyesindeki ilerlemelerini gösterenkapsamlı bir ölçme aracıdır.Bu çalısmanın baslıca amacı Avrupa Ortak Ölçüt Çerçevesi ile tamamen uyumlu B2seviyesinde ögrenci merkezli okuma müfredatı gelistirmektir. Bu çalısmada, öncelikle,Avrupa Ortak Ölçüt Çerçevesi ve Avrupa Ortak Dil Seviyeleri hakkında detaylı bilgiyisaglamak için ilgili kaynaklar taranmıstır. Sonra, okumanın teorik bilgisi çalısılmıstır.Bunu takiben, müfredat programı çesitleri incelenmistir.Sonunda, ilgili kaynaklar ısıgında B2 seviyesinde bir okuma dersi müfredatı besinciünitede önerilmistir. Bu önerilen okuma müfredatı motive edici aktivitelerden ve çesitlialıstırmalardan olusan 12 üniteden meydana gelmistir. Tüm bu üniteler ögrencilerinokuma becerileriyle beraber dinleme, konusma, yazma gibi diger dil becerilerinigelistirmelerine yardımcı olmaktadır. Üniteleri müteakiben, ögretmenler içinhazırlanmıs cevap anahtarları ve aktivitelerin islenisiyle ilgili ögretmenlere yardımcıolacak kısa notlar bu çalısmanın sonunda sunulmustur.
Özet (Çeviri)
The increasing density in interpersonal and international relations along with rapidchanges in information and communication technologies have turned Europe into aculturaly rich and diverse continent. These developments resulted in the changes in thelanguage education policy in Europe. As a part of the Council of Europe?s languagepolicy, the Common European Framework of Reference for Languages has beendeveloped to enhance international communication and increase tolerance for culturaldiversity. The six levels of proficiency (C1, C2, B1, B2, A1 and A2) described in theFramework provides a comprehensive assessment tool for language learners to see theirprogress at each level.The main aim of this study is to design a learner-centred reading syllabus at B2 level infull compliance with the Common European Framework. First, to provide backgroundknowledge about the Common European Framework and Common Reference Levels,the related literature has been reviewed in this study. After that, the theory of readinghas been studied. Following this, the syllabus types have been examined.At the end, in the light of the literature review part a reading course syllabus at B2 levelhas been suggested in the fifth chapter. This suggested course syllabus consists oftwelve units which consists of motivational activities and exercises. All of this unitshelp students to develop reading skills with other language skills such as listening,speaking and writing. Following the units, the answer keys prepared for teachers andshort notes which will help teachers about the implementation of some activities havebeen presented at the end of this study.