Değer odaklı pazarlamada pazarlama iletişiminin rolü üzerine bir çalışma
Study of marketing communication effect on value-based marketing
  1. Tez No: 189227
  2. Yazar: HAVVA ÖZDEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GÖKSEL ŞİMŞEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, Public Relations, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: letişim, pazarlama iletişimi, pazarlama, değer odaklıpazarlama, Communication, marketing communication, marketing, value-based marketing
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Reklamcılık ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Modern pazarlama anlayışı olarak adlandırılan günümüz pazarlamayönetiminin temel özelliği pazarlama sistemine iletişim olgusunu katması vemüşteri odaklı olmasıdır.Pazarlama iletişimi ise müşteri ile kuruluş arasında oluşan sürekli birdiyalogtur. Bu bağlamda değer odaklı pazarlama iletişim olgusu üzerinekurulmuştur.Ürün ve şirket değerini iletmekten çok müşteriye değer yaratmak gerekir.Pazarlamanın geldiği son nokta olan değer çağında iletişim faliyetleriolmaksızın çift yönlü bir süreçten bahsedilemez.şletmelerin önünde yer alan temel hedeflerden biri; değeritanımlamak,yaratmak ve sunmaktır. Bunun için de veri tabanına ihtiyaç vardır.Veri tabanı hazırlamak ise pazarlam iletişiminin işidir. Müşteriye değer olaraksunabileceğimiz her öğeyi kodlamada pazarlama iletişimi ile sağlanabilir.
Özet (Çeviri)
The basic feature of today?s marketing management depends on its adding thephenomeno of communication to marketing system and its beingcostomerbased.Marketing communication is a continious dialogue formed between thecustomer and instutition. Thus, the value-based marketing is a based onphenomena of communication. It is necessary to create values for thecustomer rather than to transmit the value of product and the company. It isimpossible to mention a bilateral process without the communication facilitiesin the ultimate point known as the `age of value?. One of the main goals ofestablishments is to define, create and present the value, which requires datasource. It is the job of marketing communication to prepare data source.Coding each product which can be presented as a value to the customer canalso be provided by marketing communication.