Eğitim fakülteleri müzik eğitimi anabilim dallarında birinci sınıf 1. ve 2. yarıyıl viyolonsel eğitiminde en çok kullanılan metot etüt ve egzersizlerin incelenmesi
Review of the most applied methods etudes and exercises in violoncello training during the first and the second terms of the first classes of departments of music in faculties of education
  1. Tez No: 189432
  2. Yazar: METE BURUBATUR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ. AYCAN ÖZÇİMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim Fakülteleri, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Viyolonsel, Metot, Etüt, Egzersiz, Çalgı Eğitimi, Faculties of Education, Department of Music, Violoncello, Method, Etude, Exercise, Instrumental Training
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
ÖZETBu araştırma, eğitim fakülteleri müzik eğitimi ana bilim dallarında birinci sınıf,1. ve 2. yarıyıl viyolonsel eğitiminde en çok kullanılan metot, etüt ve egzersizlerinbelirlenmesi ve incelenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Araştırmanın amacına uygunolarak müzik eğitimi anabilim dallarında görev yapan öğretim elemanlarına anketuygulanmış, elde edilen veriler çözümlenmiş ve yorumlanmıştır.Verilerde ortaya çıkan metotlar arasındaki benzerlikler ve farklılıklarincelenmiş, konuları işleme sıraları ve yaklaşımları sergilenmiştir.ncelenen metot, etüt ve egzersizlerin içerisinde, çalgı tekniğinin gelişmesi içingerekli olan temel unsurların işlenmesinde, benzerliklerle beraber farklı yaklaşımlarında izlendiği gözlemlenmiş, bu metotlarda konu veya teknikler için verilmişalıştırmaların, farklı yoğunluklarda verildiği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThis study is prepared for reviewing and identifying methods, exercises andetudes most applied in violoncello training during the first and the second terms of thefirst class of music training sub departments of faculties of education. Appropriately tothe purpose of the study, a questionnaire was applied to academicians teaching at musictraining sub departments and the data obtained is analyzed and interpreted.Similarities and differences between predetermined sources are reviewed; theorders and the approaches of the ordering of contents were demonstrated.Basic principles, required for improving instrumental capability, of thepredetermined methods, etudes and exercises, are found to be processed in the same waybut with different attitudes; exercises given for issues or techniques in these sources arefound to be suggested in varying intensity.