A grubu seyahat acentalarının iletişim ve bilgi teknolojilerindeki gelişmelere entegrasyonunda etkili olan faktörler ve kuşadası alan araştırması
The Factors which are effective in the integration of 'a group' licensed travel agencies to developments about communication and information technologies and research in kuşadasi area
  1. Tez No: 190398
  2. Yazar: FATİH EPİK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AZİZ BOSTAN, YRD. DOÇ. DR. ŞENOL ÇAVUŞ, YRD. DOÇ. DR. ZEHRA EGE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İletişim Bilimleri, Tourism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Seyahat acentaları, iletişim ve bilgi teknolojileri, elektronik ticaret, Travel agencies, communication and information technologies, electroniccommerce
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Adnan Menderes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
A GRUBU SEYAHAT ACENTALARININ LET Ş M VE B LGTEKNOLOJ LER NDEK GEL ŞMELERE ENTEGRASYONUNDA ETK L OLANFAKTÖRLER VE KUŞADASI ALAN ARAŞTIRMASIHAZIRLAYAN: Fatih EP KÖzBu araştırmanın ilk aşamasında, turizm sektörü ve seyahat acentalarının genişkapsamlı tanımları, seyahat acentalarının tarihsel gelişimi ve sınıflandırılma şekilleriaçıklanmıştır. Daha sonra, seyahat acentalarında kullanılan iletişim ve bilgi teknolojileriaçıklanmış ve seyahat acentalarının elektronik ticaret uygulamalarına entegrasyonunda etkiliolan faktörler ele alınmıştır. Araştırma sonuçlarından elde edilen bulgular, Kuşadası'ndafaaliyet gösteren A grubu seyahat acentası yöneticilerinin, iletişim ve bilgi teknolojilerindekigelişmeleri takip edebilmelerine rağmen, uygulama söz konusu olduğunda bazı çekinceleriolduğunu ortaya koymuştur. Yöneticilerin iletişim ve bilgi teknolojilerindeki gelişmelerkonusundaki algılarının, cinsiyet, turizm eğitimi alma ve eğitim seviyeleri gibi demografikfaktörlerden dolayı farklılaşmadığını ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
THE FACTORS WHICH ARE EFFECTIVE IN THE INTEGRATION OF?A GROUP? LICENSED TRAVEL AGENCIES TO DEVELOPMENTS ABOUTCOMMUNICATION AND INFORMATION TECHNOLOGIESAND RESEARCH IN KUŞADASI AREAPREPARED BY: Fatih EP KAbstractIn the first phase of this research, comprehensive definitions of tourism sector andtravel agencies, historical development and classification types of travel agencies areexplained. Then after, communication and information technologies which used in travelagencies explained and factors which affect integration of electronic commerceimplementations in travel agencies are considered. Findings which obtained from the resultsof this research propounded that, in despite of executive managers of A group licensed travelagencies in Kuşadası can follow the developments about communication and informationtechnologies, there are some hesitations when the implementation is subject. This research haspropounded that, there are no differences in between perceptions of executive managers aboutdevelopments in communication and information technologies and demographic factors likesex, tourism education and education levels.