Uluslararası iletişimde kültür endüstrisi ürünü olarak Harry Potter
As a cultural industry product Harry Potter in international communication
- Tez No: 191410
- Danışmanlar: PROF.DR. SEZER AKARCALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, Public Relations, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Harry Potter romanları, uluslararası iletişim, popülerkültür, Harry Potter novels, international communication, popular culture
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
Harry Potter serisinin birinci kitabı olan ?Harry Potter ve Felsefe Taşı? 1997yılında yayımlanmıştır. Serinin toplam altı kitabı küresel olarak 270 milyondan fazlasatarak dünyanın en çok okunan kitapları arasına girmiştir. Öte yandan, romanlarıniçeriği birçok tartışmaya da konu olmuş ve son yıllarda popülerliği iyice artmıştır.Bu çalışmada Harry Potter romanları küresel bir kültür ürünü olarak elealınmış, uluslararası iletişim ve ağlar toplumundaki yeri incelenmiş yanı sıra buromanlarda küresel olarak dağıtılan kültürel kodların içeriği araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
?Harry Potter and the Philosophy Stone?, the first book of the Harry Potter series, hasbeen published in 1997. The series, consisting of six books, have sold more than 270 millioncopies, and become one of the leading bestsellers in around the world. Furthermore, thecontent of the novels has become a matter of discussion and their popularity has graduallyincreased in the recent years.This study considers the Harry Potter novels as global popular culture products,analyzes their place in the international community of communication and networks, andexamines the content of the cultural codes that are globally distributed by these novels.