Türkiye'de ekonomik krizler ve istikrar programları (1980-2005)
Economic crisis and stabilization programs in Turkey (1980-2005)
  1. Tez No: 191815
  2. Yazar: İHSAN KURAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ABDÜLKERİM GÖK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Ekonomik Kriz, Finansal Kriz, stikrar Programları, stikrarPolitikaları, 24 Ocak kararları, 5 Nisan Kararları, 2001 krizi, Economic Crisis, Financial Crisis, Stabilization Programs, StabilizationPolicies, 24 January Decisions, 5 April Decisions, 2001 Crisis
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Harran Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Türkiye'de Ekonomik Krizler ve stikrar Programları (1980-2005)hsan KuranÖZETBu çalışmada, ekonomik kriz ve türleri, finansal krizler ve finansal kriz modelleriincelenmiştir. Daha sonra istikrar politikalarından bahsedilmiş ve farklı kuramsalyaklaşımlarla istikrar politikaları incelendikten sonra istikrar politikalarının amaçları vearaçlarına değinilmiştir.Son olarak 1980 sonrasından günümüze kadar olan zaman içerisindeki ekonomikkrizlere değinilmiş ve sonra uygulanan istikrar programlarının makro ekonomik değişkenlerüzerindeki etkilerine ayrıntılı olarak yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Economic Crisis And Stabilization Programs In Turkey (1980-2005)Ihsan KuranABSTRACTIn this thesis, economic crisis and its types, financial crisis and finacial crisis modelsare examined. Then, stability programs are mentioned and after the examination of stabilitypolicies according to different theoretical approaches, the aims and goals of stability policiesare mentioned.. Then the economic crisis that happened after 1980 are mentioned and theeffects of the stability programs, which are practiced, over the macro economic variables arestated in detail.